Γ. Καμπανέλλας: Στο ΗΒ στόχος είναι η προώθηση της Κύπρου ως ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κέντρο

Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία της οικονομίας μας, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων προχωρεί με ακόμα ένα στοχευμένο συνέδριο ενώπιων ξένων συνέδρων, στο πλαίσιο του Ιnvest Cyprus Roadshow, με στόχο την προώθηση της χώρας ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο. 

Μιλώντας στο InBusinessNews για το συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Ηνωμένο Βασίλειο, o Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας, σημείωσε ότι ο οργανισμός αντιλαμβανόμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών, προχωρεί με σειρά δράσεων που σκοπό έχουν την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Το συνέδριο «Cyprus' Proposition for the UK's financial services industry, United Kingdom» θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Το συνέδριο του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες
​​​​​​Ο προγραμματισμός των δράσεων του Invest Cyprus βασίζεται στο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό του πλάνο για προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού ξένων επενδύσεων και διεθνούς επιχειρηματικής δράσης. Καθώς κάθε αγορά-στόχος προσεγγίζεται διαφορετικά, σύμφωνα με τον κ. Καμπανέλλα, οι συγκεκριμένες προωθητικές δράσεις με επίκεντρο το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου, παρουσιάζουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

«Ενόψει και της αποχώρησης της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην προσέλκυση δραστηριοτήτων του ευρύτερου τομέα των financial services και την αδειοδότηση από ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές (EU passporting)», μας ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, εξηγώντας συγκεκριμένα ότι θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της δικαιοδοσίας της Κύπρου αναφορικά με την αδειοδότηση και εποπτεία επενδυτικών ταμείων, διαχειριστών κεφαλαίων, Ιδρυμάτων Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών, καθώς και Ασφαλιστικών Εταιρειών.

«Προς ενίσχυση των προσπαθειών μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας στο σημαντικό αυτό συνέδριο τους βασικούς συντελεστές του κυπριακού συστήματος: τον Υπουργό Οικονομικών, τον Κεντρικό Τραπεζίτη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε το μήνυμα της χώρας προς τους επαγγελματίες του Λονδίνου», υπογράμμισε.
 
Σημαντική η χρονική συγκυρία
Λόγω του Brexit αλλά και της δεδομένης τρέχουσας αδυναμίας πραγματοποίησης επισκέψεων και συναντήσεων με επαγγελματίες του κλάδου, τόσο τα στελέχη του Invest Cyprus όσο και οι εκπρόσωποι μεγάλων ιδιωτικών οργανισμών του κυπριακού οικοσυστήματος θεωρούν το συνέδριο αυτό πολύ σημαντικό χρονικά, όπως μας σημειώθηκε.

Ο ρόλος του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας είναι δεδομένη και στον Invest Cyprus, αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, έχουν τοποθετήσει ψηλά στις προτεραιότητες τους την στήριξη του, μας είπε καταληκτικά ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett