Φλώρος Βωνιάτης: Nέα εποχή στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης

Για κάθε τομέα της οικονομίας ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι διαφορετικός και θα έχει να κάνει με τη φύση των εργασιών του επισημαίνει ο CEO και πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης για να εκφράσει την πεποίθηση ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης. Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό το γεγονός πως η κρίση για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει επιφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.
 
Ηλεκτρονικοί οι παλμοί
Διακρίνεται ένας βαθμός ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην αγορά, ωστόσο τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως πανεπιστήμιο είναι αρκετά ενθαρρυντικά σε ό,τι αφορά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με έντονο ενδιαφέρον για νέες εγγραφές ή μεταγραφές στο UCLan Cyprus. Θεωρώ ότι η θετική ανταπόκριση που εισπράττουμε είναι στενά συνδεδεμένη με τον βαθμό ετοιμότητας και έγκαιρης προσαρμογής που επιδείξαμε στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση μιας τόσο πρωτόγνωρης κρίσης. Όπως γνωρίζετε, το πανεπιστήμιο μας μετάθεσε όλες του τις εργασίες και διδασκαλίες σε εξ αποστάσεως λειτουργία πριν από την έκδοση οδηγιών από τις υπηρεσίες του κράτους. Ο παλμός του πανεπιστημίου συνέχισε να κτυπά σε ηλεκτρονική μορφή σε όλο το διάστημα της προηγούμενης τριμηνίας.

Διαβάστε ακόμα: Οι 10+1 TOP ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο

Όλα κύλησαν ομαλά
Είμαστε ευτυχείς που όλα κύλησαν ομαλά και πήραμε τα εύσημα από φοιτητές και γονείς για την στήριξη που είχαν και στην επιτυχή ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς. Από την άλλη, το σλόγκαν - Προστατεύω το μέλλον μου, επιλέγω βρετανικό πανεπιστήμιο, μένω Κύπρο - έχει βρει ιδιαίτερη απήχηση και θετική ανταπόκριση στην αγορά. Σε ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον, χωρίς επιπρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις, δίνουμε την ευκαιρία απόκτησης βρετανικού πτυχίου με εξοικονόμηση μέχρι και 60% στο κόστος σπουδών και διαβίωσης, σε σύγκριση με πανεπιστήμια στην Αγγλία.

Διαβάστε ακόμα: MSPS: Δυνατή σχέση brand-καταναλωτή μέσω εμπειρίας

Λειτουργός ασφάλειας
Όσον αφορά τα μέτρα που έχουμε εφαρμόσει, είναι αυτονόητο ότι ακολουθούμε πιστά τους ενδεικνυόμενους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας υγείας των υπηρεσιών του κράτους. Πέραν αυτού αξίζει να αναφέρω ότι ο θεσμός του λειτουργού ασφάλειας και υγείας του πανεπιστημίου μας είναι εντελώς ανεξάρτητος και κανένας δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στο έργο του.

Διαβάστε ακόμα: Remu: Νέα οικόπεδα από €45.000 μέχρι €2,8 εκατ.

Αυτό πλέον είναι τρόπος ζωής για εμάς και πρέπει να τονίσω ότι συμβάλλει σημαντικά στην εμπέδωση αισθήματος πραγματικής ασφάλειας της υγείας μας, των φοιτητών και επισκεπτών.

Πιο πολύ από το σπίτι
Λόγω της σχέσης, αλλά και της συνεχούς διασύνδεσης με το μητρικό πανεπιστήμιο, μέσω οπτικών ινών, για εμάς η ευρεία χρήση της τεχνολογίας ήταν και είναι μέρος της καθημερινότητας μας.

Όταν λόγω κορωνοϊού αυτός ο τρόπος λειτουργίας αναπτύχθηκε στο 100%, ενθουσιαστήκαμε από το γεγονός ότι πολλές εργασίες διεκπεραιώνονταν πιο γρήγορα και καλύτερα από προηγουμένως, ενώ η ανταπόκριση στην επικοινωνία ήταν γενικά πιο άμεση και χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός του κλασικού εργασιακού ωραρίου.

Μετά από δική μας εσωτερική έρευνα, πολλά μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού επέδειξαν επιθυμία να έχουν την ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι. Ως σύγχρονος οργανισμός το εφαρμόζουμε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο αλλά και εφικτό, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και το μελετούμε συνεχώς ως μέρος των μελλοντικών μας σχεδιασμών.

Νέα εποχή εφαρμογών
Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης, λόγω της ευρείας, πλέον, χρήσης της τεχνολογίας και της συνεχούς προσφοράς νέων εφαρμογών. Η καινοτομία σε συνδυασμό με έρευνα και ανάπτυξη, η χρήση της τεχνολογίας και η συνεχής κατάρτιση κι εκπαίδευση του προσωπικού μας σε νέες πρακτικές και μεθόδους είναι πλέον βασικά στοιχεία του στρατηγικού μας προγραμματισμού, που στόχο έχει να παραμείνουμε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο παγκόσμιας αναγνώρισης.
 
Εγγραφές με χορηγία
Κρίνω ότι η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση του άριστου ακαδημαϊκού επίπεδου των φοιτητών μας σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από αβεβαιότητες και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, είναι μέγιστης σημασίας, ιδιαίτερα τώρα που οι συνέπειες του Brexit όσον αφορά το κόστος σπουδών σε αγγλικά πανεπιστήμια θα διπλασιαστεί και δεν θα υπάρχει το φοιτητικό δάνειο.
Ως εκ τούτου η στρατηγική μας είναι ότι τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus δεν θα αυξηθούν, αντιθέτως όσοι ενδιαφερόμενοι φοιτητές προχωρήσουν σε εγγραφή για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020/21 ή προεγγραφή για 2021/22, θα επωφεληθούν της ειδικής χορηγίας από το πανεπιστήμιο.
 
Νέες συνεργασίες
Είναι ευχάριστο και συνάμα ενθαρρυντικό ότι η κρίση για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει επιφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.
Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας μηδενίζει, πλέον, σύνορα και περιορισμούς.

Για εμάς η τεχνολογία είναι τρόπος ζωής. Έχουμε αναπτύξει στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικούς εταίρους από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία και το πλάνο για ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και σχολών τροχοδρομείται ακόμα και τώρα με γοργούς ρυθμούς.

Περισσότεροι φοιτητές
Το πανεπιστήμιο διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την κρίση, προσφέροντας ένα ανταγωνιστικό μοντέλο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τόσο για τις διαλέξεις των μαθημάτων όσο και για τις εξετάσεις. Αυτό έχει αξιολογηθεί πολύ θετικά και εφησυχάζει τους ενδιαφερομένους, μετατρέποντας τα επακόλουθά της κρίσης σε ευκαιρία για την επερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το δίκτυο των φοιτητών μας από Κύπρο και εξωτερικό συνεχίζει να μεγαλώνει. Σ’ αυτό συμβάλλει και το ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό προϊόν που προσφέρουμε.

Αποκτήσαμε ανοσία
Για κάθε τομέα της οικονομίας ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι διαφορετικός και θα έχει να κάνει με τη φύση των εργασιών του κάθε οργανισμού, στο πόσο εξαρτάται από οικονομίες άλλων χωρών, πόση ανθεκτικότητα υπάρχει ή έχει προβλεφθεί. Θα εξαρτηθεί, επίσης, από τα περιοριστικά ή προληπτικά μέτρα που ισχύουν ή θα εφαρμόζονται ανάλογα σε κάθε περίπτωση.

Το δικό μας μήνυμα για επανεκκίνηση είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπριακή οικονομία δοκιμάζεται.

Έχουμε αποκτήσει ένα είδος εμπειρίας, θα έλεγα ανοσίας και αντοχής ως Κύπριοι σε τέτοιες δυσκολίες και πιστεύω αυτό θα αποτελέσει και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.
 
Μηχανισμοί προστασίας
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται να υπάρξει συλλογική κατανόηση και προσπάθεια, πρέπει να τεθούν μηχανισμοί προστασίας των οργανισμών και των νοικοκυριών που πλήγηκαν περισσότερο. Αυτό θεωρώ είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και πιστεύω γίνονται και θα γίνουν σωστές κινήσεις.

Εμείς καθησυχάζουμε τις ανησυχίες γονέων φοιτητών και τους διαβεβαιώνουμε ότι το δικαίωμα πρόσβασης ποιοτικής ανώτερης εκπαίδευσης δεν θα διακυβευθεί ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δίνεται σε όλους η επιλογή απόκτησης πραγματικού βρετανικού πτυχίου στο πιο δυνατό χαμηλό κόστος. Έχουμε ήδη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις και έμπρακτες δεσμεύσεις στην ιστοσελίδα μας.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά