Στην NIPD Genetics ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

  28/07/2020 17:32
Στην NIPD Genetics ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

Στην NIPD Genetics ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

  28/07/2020 17:32
Tα γραφεία της NIPD Genetics, η οποία εδώ και δέκα χρόνια δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και δημιουργία μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων, επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ο Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία, Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Θεόδωρος Λουκαΐδης στο πλαίσιο των συναντήσεών τους με οργανισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την καινοτομία στην Κύπρο.

RELATED ARTICLES


 
Ο Υφυπουργός, χαρακτήρισε την NIPD Genetics «λαμπρό παράδειγμα επιστημονικής αριστείας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση, «η επίσκεψη συνέπεσε τόσο με την καθέλκυση από την NIPD Genetics στην παγκόσμια αγορά, στις αρχές Ιουλίου, της επαναστατικής εξέτασης Adventia για έλεγχο φορέων (carrier screening), το οποίο ανιχνεύει μέχρι και 229 γενετικές ασθένειες όσο και με τις υπό εξέλιξη μοριακές εξετάσεις SARS-COV-2 που διενεργούνται ακατάπαυστα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου».
 
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Εταιρείας από τον περασμένο Απρίλιο, συντείνοντας έτσι στην άριστη επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει η Κύπρος κατά της πανδημίας Covid-19.
 
Ο κ. Κόκκινος, δήλωσε εξάλλου, ότι οι σημαντικές επιτυχίες της NIPD Genetics είναι πρωτοφανείς, ειδικότερα στον τομέα της μη επεμβατικής ανίχνευσης γενετικών παθήσεων.
 
Πρόσθεσε ότι «οι δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της βιοτεχνολογίας αιχμής, όχι μόνο τοποθετούν την Κύπρο ψηλά στον χάρτη της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά επιφέρουν και σημαντικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία».
 
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φίλιππος Πατσάλης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NIPD Genetics, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία να φιλοξενεί τον Υφυπουργό Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.
 
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για τα προγράμματα ανάπτυξης και παροχής καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών από την NIPD Genetics, καθώς επίσης και να συζητήσουμε τα σημαντικά θέματα και τις ανάγκες στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας γενικότερα», είπε ο κ. Πατσαλής.
 
 Πρόσθεσε ότι «η NIPD Genetics αποτελείται από μια πολυεπιστημονική ομάδα 100 περίπου ταλαντούχων εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων παγκόσμιας κλάσης με ειδικότητες στους τομείς της κλινικής και μοριακής ιατρικής, της γενετικής, της ψηφιακής τεχνολογίας, της βιοπληροφορικής και των επιχειρήσεων».
 
Επίσης, «διαθέτει υψηλής τεχνολογίας κλινικά και μοριακά εργαστήρια, διαπιστευμένα από διεθνείς οργανισμούς τα οποία αναπτύσσουν, παράγουν και παρέχουν καινοτόμες βιοϊατρικές αναλύσεις και τεχνολογίες στην Κύπρο και σε 30 άλλες χώρες».
 
Καταλήγοντας ο κ. Πατσαλής είπε ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2020 «θα ανακοινωθεί η ανάπτυξη και παροχή σε όλο τον κόσμο, των καινοτόμων εξετάσεων υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής ιατρικής Amfira, για έλεγχο εμβρύων η οποία θα αφορά γενετικά σύνδρομα σε γυναίκες που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας