Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Μαυροβουνιώτης: Έμφαση στον εκσυγχρονισμό

Πιστεύω ότι το 2022 θα ανακάμψουμε, νοουμένου ότι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με απόλυτη σοβαρότητα επισημαίνει ο Γιώργος Μαυροβουνιώτης CEO της Sixt rent a car.
 
Στο μηδέν οι εργασίες
Όπως το μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού, έτσι κι εμείς, βλέπουμε τους τελευταίους τρεις μήνες τον κύκλο εργασιών μας να έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Νοουμένου ότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεύτερο lockdown, ελπίζουμε σε υλοποίηση του 30% του προϋπολογισμού της χρονιάς. Με υποσημείωση, βέβαια, ότι ο κλάδος μας εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από την αγορά της Αγγλίας, η οποία τώρα αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας.

Αυξάνονται τα ρίσκα μας
Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε άμεσα την κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, προσδοκούμε σε μια καλή χρονιά για το 2021. Προσβλέπουμε σε αύξηση του τουρισμού και από νέες αγορές, λόγω της θετικής εικόνας που έχουμε επιδείξει στο εξωτερικό ως χώρα στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως, τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο μέχρι στιγμής, αφού περιμένουμε να δούμε πιθανές διαφοροποιήσεις στον ταξιδιωτικό τομέα και τη νέα τάξη πραγμάτων όσον αφορά τις μετακινήσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, ζούμε σε περίοδο αβεβαιότητας με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ρίσκα για τις επιχειρήσεις.

Πλήρης αναστολή εργασιών
Καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τουρισμό, με το κλείσιμο των αεροδρομίων και των τουριστικών καταλυμάτων αναγκαστήκαμε σε πλήρη αναστολή εργασιών. Από την πρώτη στιγμή ο βασικός μας στόχος ήταν να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των υπηρεσιών του ομίλου στη μετά την κρίση εποχή. Προτεραιότητα μας τέθηκε ο έλεγχος της ρευστότητας, καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας. Ακολουθήσαμε πιστά όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων Αρχών, μπήκαμε στα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης, τα οποία βοήθησαν σημαντικά, και παραμείναμε με προσωπικό εκτάκτου ανάγκης να δουλεύει, κυρίως, από το σπίτι.

Έμφαση στον εκσυγχρονισμό
Η ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχουμε παραμένει βασική μας προτεραιότητα. Εμείς, ανέκαθεν σκοπό είχαμε να ικανοποιούμε πλήρως τους πελάτες μας. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα προϊόν στην αγορά με όλα τα εχέγγυα όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια. Ρίχνουμε ακόμη μεγαλύτερο βάρος στον εκσυγχρονισμό και στην αξιολόγηση ρίσκου. Προσδοκούμε σε αύξηση της παραγωγικότητάς μας, για να αντεπεξέλθουμε στο άμεσο μέλλον.

Ανάκαμψη με προϋποθέσεις
Πιστεύω ότι το 2022 θα ανακάμψουμε, νοουμένου ότι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με απόλυτη σοβαρότητα, όπως το Κράτος πράττει μέχρι στιγμής. Ως χώρα προσδοκούμε και σε σημαντική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον τουρισμό χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να αναδείξουμε τη χώρα ως ασφαλή και ελκυστικό προορισμό.

Οι ενδείξεις που εισπράττουμε μέχρι στιγμής είναι θετικές, καθώς η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την κρίση έχει ανεβάσει τις μετοχές της Κύπρου στο εξωτερικό. Προσδοκούμε σε αύξηση της αξιοπιστίας μας και στο άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών στο άμεσο μέλλον.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2024: Υγεία των νεφρών για όλους