Λ. Μαραγκός: Συνεχίζουμε με επιτυχία

Με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκε μια σημαντική βελτίωση στους όγκους εργασίας, αλλά είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προβλέψεις μας για το 2021 δηλώνει ο Λούκας Μαραγκός CEO TFI Markets.
 
Αισθητές μειώσεις
Ο τομέας της εκτέλεσης πληρωμών είναι συνυφασμένος με την οικονομική δραστηριότητα, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Σε γενικές γραμμές αναμένουμε ότι ο κλάδος μας για το υπόλοιπο του 2020 θα επηρεαστεί αρνητικά, όπως και οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας, άλλωστε, αλλά ο αντίκτυπος σε κάθε εταιρεία θα εξαρτηθεί και από τα χαρακτηριστικά του πελατολογίου της. Για παράδειγμα, αν αυτό αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από online επιχειρήσεις, αναμένεται ότι θα έχει λιγότερες επιπτώσεις.
 
Επιφυλακτικοί για το 2021
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρείας όντως υπήρξε μείωση του αριθμού, καθώς και του όγκου πληρωμών από τα μέσα Μαρτίου και έγινε αισθητή μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μάη.

Με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκε μια σημαντική βελτίωση στους όγκους, αλλά είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προβλέψεις μας για το 2021, αφού υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα τόσο για το εύρος όσο και για τη διάρκεια της ύφεσης. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την εύρωστη οικονομική μας θέση και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εφαρμογή των στρατηγικών μας πλάνων.
 
Αναθεώρηση στόχων
Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθολικό πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας και με μια αβεβαιότητα, που εκ των πράγματων μας ανάγκασε να αναθεωρήσουμε τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Παραμένουμε, όμως, αισιόδοξοι για το μέλλον, καμία οικονομική κρίση δεν διαρκεί για πάντα και η εταιρεία μας διατηρεί ισχυρή οικονομική θέση, η οποία της δίνει την ευχέρεια να αντιμετωπίσει ακόμα και μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης.
 
Προσοχή στο προσωπικό
Στόχος μας είναι να διατηρούμε τις μακροχρόνιες πολιτικές - κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας ακόμα και σε περιόδους κρίσεων. Ένα παράδειγμα είναι η πάγια πολιτική μας όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε πάντα προσεκτικοί τόσο στον αριθμό των προσλήψεων όσο και στο να προσφέρουμε ένα δίκαιο μισθολογικό πακέτο στο προσωπικό μας. Οπότε, δεν υπάρχει πίεση για λήψη μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στους εργαζόμενούς μας.
 
Συνεχίζουμε με επιτυχία
Κινηθήκαμε γρήγορα και μεθοδικά για να μειώσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την πιθανότητα εκδήλωσης κρούσματος. Εφαρμόσαμε στοιχεία του business continuity plan μας και όλα τα τμήματα της εταιρείας εργάστηκαν εξ αποστάσεως με εξαιρετικά αποτελέσματα, επιτυγχάνοντας αφενός την προστασία του προσωπικού και αφετέρου τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής των υπηρεσιών της.
Παράλληλα, θέσαμε στόχο τη συνέχιση της υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων της εταιρείας, οπότε θεσπίσαμε ξεκάθαρους στόχους εσωτερικά για τη συγκεκριμένη περίοδο και επικοινωνήσαμε με εξωτερικούς συνεργάτες έγκαιρα, έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας, να υλοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα χωρίς καθυστέρηση.
 
Σταδιακή η ανάκαμψη
Παρά τη συγκροτημένη δράση από πλευράς Κυβερνήσεως, με τη γρήγορη λήψη αναγκαίων μέτρων για στήριξη της οικονομίας και μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού και τώρα τη σταδιακή τους άρση, παραμένει αβεβαιότητα για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σε επίπεδο εταιρείας, το βασικό μας σενάριο για την εξέλιξη της οικονομίας είναι ότι η άρση των περιορισμών, σε κυπριακό και σε διεθνές επίπεδο, θα έχει ως αποτέλεσμα μια γρήγορη, αλλά μικρού βαθμού ανάκαμψη, την οποία θα ακολουθήσει μια περίοδος σταδιακής και μακροχρόνιας ανοδικής πορείας. Επίσης, αναμένουμε διαφοροποιήσεις στην ταχύτητα ανόδου των διαφόρων τομέων της οικονομίας, αφού ο βαθμός στον οποίο η κρίση επηρεάζει τους επιμέρους τομείς είναι ανομοιογενής.
 
Είμαστε αισιόδοξοι
Στην TFI αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά επικεντρωνόμαστε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η στρατηγική μας για προσφορά αυτοματοποιημένων υπηρεσιών πληρωμών με ανταγωνιστική τιμολόγηση ταυτίζεται πλήρως τόσο με τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας όσο και με τις αλλαγές στις πρακτικές και τις ανάγκες των πελατών μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett