Θ. Καζάκος: Η ναυτιλία ξέρει να τραβάει κουπί και να αποτελεί αιμοδότη

InBusinessNews  01/07/2020 11:25
Θ. Καζάκος: Η ναυτιλία ξέρει να τραβάει κουπί και να αποτελεί αιμοδότη

Θ. Καζάκος: Η ναυτιλία ξέρει να τραβάει κουπί και να αποτελεί αιμοδότη

InBusinessNews  01/07/2020 11:25

Έντονα βιώνει η ναυτιλία τις επιπτώσεις της πανδημίας, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, ένας τομέας που, ωστόσο, συνεχίζει να μεταφέρει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι για τον τομέα του ανεφοδιασμού.

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού Nicosia Economic Congress επεσήμανε ακόμα ότι η ναυτιλία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τομέας της οικονομίας, συνεισφέροντας ποσοστό 7% του ΑΕΠ και τη μακροβιότερη πηγή συναλλάγματος από το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κράτος στήριξε τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, εντούτοις τόνισε ότι η ναυτιλία συνέχισε να λειτουργεί και να απασχολεί τους εργαζόμενους του τομέα, εκμεταλλευόμενη ελάχιστα την κρατική στήριξη.

Αναγκαία η ανάσα στήριξης του τομέα
«Στοχεύοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας, καθίσταται αναγκαία η άμεση υλοποίηση των προγραμμάτων στήριξης της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί ανάσα στήριξης στη ναυτιλία», ανέφερε ο κ. Κάζακος, προσθέτοντας ότι μέσω αποτελεσματικών χρηματοδοτικών κινήτρων θα πρέπει να στηριχθούν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις. 

«Η ναυτιλία απέδειξε ότι ξέρει να τραβάει κουπί και να αποτελεί αιμοδότη για την κυπριακή οικονομία», είπε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής του ΚΝΕ, εξηγώντας, όμως, ότι η ανάγκη άντλησης ρευστότητας στον ναυτιλιακό τομέα δεν μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την κυπριακή κυβέρνηση, αλλά και μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καζάκος αναγνώρισε ότι η πρωτόγνωρη κρίση έφερε στο φως αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα, ενώ ανέδειξε νέες ευκαιρίες για βελτίωση των επιχειρήσεων, όπως η ανάγκη για ψηφιοποίηση και η δημιουργία στρατηγικής επενδύσεων.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας