Η EY παρουσιάζει την τρίτη γενιά της τεχνολογίας zero-knowledge proof blockchain στον δημόσιο τομέα

Δελτίο Τύπου  30/06/2020 14:30
Η EY παρουσιάζει την τρίτη γενιά της τεχνολογίας zero-knowledge proof blockchain στον δημόσιο τομέα

Η EY παρουσιάζει την τρίτη γενιά της τεχνολογίας zero-knowledge proof blockchain στον δημόσιο τομέα

Δελτίο Τύπου  30/06/2020 14:30
  • Νέες βελτιώσεις δίνουν τη δυνατότητα οι ιδιωτικές μεταφορές να διεκπεραιώνονται με μία συναλλαγή
  • Η τεχνολογία μειώνει το κόστος ανά συναλλαγή γύρω στα 0,05 δολάρια
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με την κλιμάκωση των δημοσίων blockchains για τις επιχειρήσεις  

 

Η EY παρουσίασε την τρίτης γενιάς τεχνολογία zero-knowledge proof (ZKP) blockchain για δημόσια χρήση στο Ethereum public blockchain. Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία ZKP blockchain θα συμβάλουν στην επέκταση των ιδιωτικών συναλλαγών στα δημόσια blockchains, μειώνοντας σημαντικά το κόστος συναλλαγών, μέσω της ενοποίησης πολλαπλών μεταφορών σε μια συναλλαγή.

Τα νέα στοιχεία της τεχνολογίας ZKP blockchain περιλαμβάνουν τα εργαλεία για την ομαδοποίηση πολλαπλών επιβεβαιώσεων καθώς και μια λύση για την μείωση του όγκου του on-chain Merkle tree. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει έως και 20 συναλλαγές να γίνονται μαζί και μειώνει το κόστος ανά μεταφορά περίπου στα 0,05 δολάρια. Η εξέλιξη αυτή συνιστά βελτίωση κατά 400 φορές (με σταθερή τιμολόγηση των συναλλαγών) σε σχέση με το αρχικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018 από την EY.

Η παρουσίαση της τρίτης γενιάς τεχνολογίας ZKP έρχεται μετά από μια έρευνα που διενήργησε η Forrester για λογαριασμό της EY, τον Νοέμβριο του 2019, στην οποία, οι μισοί ερωτηθέντες αναφέρουν την ασφάλεια (49%) και την ιδιωτικότητα των δεδομένων (46%) ως τους κύριους κινδύνους για το blockchain. Επιπρόσθετα, το 45% των ερωτηθέντων αναφέρει την διαλειτουργικότητα ως το κύριο εμπόδιο των ιδιωτικών blockchain.

Πέραν του ότι έχει αναπτυχθεί στο δημόσιο δίκτυο Ethereum, η βελτιωμένη τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα ιδιωτικά blockchains που χτίζονται στην πλατφόρμα Ethereum. Στα ιδιωτικά blockchains, παρέχει ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας, υποστηρίζοντας πιο περίπλοκα μοντέλα ιδιωτικότητας μεταξύ ενός μεγάλου εύρους οργανισμών στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας του κλάδου. 

Η νέα λειτουργία ZKP batching περιλαμβάνεται στις νέες λειτουργίες batching, τις οποίες θα παρουσιάσει η EY στους επόμενους μήνες για να βοηθήσει στην μεγαλύτερη κλιμάκωση. Το 2018, η EY ήταν η πρώτη εταιρεία που ολοκλήρωσε μια ιδιωτική συναλλαγή μέσω του Ethereum blockchain.

Από την στιγμή που η EY ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου κώδικα τεχνολογίας ZKP με το όνομα Nightfall για δημόσια χρήση, παρακολουθείται από περισσότερα από 500 άτομα και οργανισμούς και έχει αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί περισσότερες από 80 φορές. Η EY ετοιμάζεται για τις επόμενες αλλαγές στην πλατφόρμα Ethereum blockchain, οι οποίες θα επιτρέπουν περαιτέρω βελτιώσεις απόδοσης και θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να συγκεντρώνουν περισσότερες συναλλαγές μαζί.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση της νέας τεχνολογίας από την ΕΥ, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει: «Οι επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο τις δυνατότητες που παρέχουν τα δημόσια blockchains. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 75% των επιχειρήσεων ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δίκτυα στο μέλλον. Η τεχνολογία που παρουσίασε η EY αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μειώνει το κόστος ανά συναλλαγή κατά περισσότερο από 90% καθιστώντας τις ιδιωτικές συναλλαγές πιο προσιτές για τις βασικές επιχειρηματικές εφαρμογές».

Τα αρχεία για την τρίτη γενιά τεχνολογίας ZKP blockchain μπορούν να βρεθούν εδώ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας