Ν. Μαυρογένης: Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις

InBusinessNews  30/06/2020 12:31
Ν. Μαυρογένης: Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις

Ν. Μαυρογένης: Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις

InBusinessNews  30/06/2020 12:31

Για τη σημαντικότητα της αξιοποίησης της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις μίλησε στο πλαίσιο του 10th Nicosia Economic Congress που διεξήχθη διαδικτυακά φέτος ο Γενικός Διευθυντής Operations της Alpha Bank Cyprus Ltd, Νικόλας Μαυρογένης.

Υπογράμμισε ότι τεχνολογία και επιχειρήσεις πάνε μαζί, καθώς πάντοτε η τεχνολογία αποτελούσε αξιόπιστο εργαλείο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταστούν πιο παραγωγικές, να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες τους.

Σήμερα, πρόσθεσε, διανύουμε την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, με πρώτο και κυριότερο το εύρος της. Όπως εξήγησε ο κ. Μαυρογένης, υπάρχουν 12 νέες τεχνολογίες, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο οπλοστάσιο για τις επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιώντας τις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω.
Ένα δεύτερο χαρακτηριστικά, πρόσθεσε, είναι η μεγάλη ταχύτητα εξέλιξης αυτών των τεχνολογιών, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να κινούνται γρήγορα για να τις αφομοιώνουν, έτσι ώστε να επωφελούνται όσο γίνονται από αυτές.

Ο κ. Μαυρογένης εστίασε στο τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων. Όπως εξήγησε, δεν αφορά μόνο τον τομέα πληροφορικής κάθε επιχείρησης. Αντίθετα καλύπτει όλους τους τομείς δραστηριότητας μιας επιχείρησης, όπως για παράδειγμα:

  • Υποδομές: οι νέες τεχνολογίες αυξάνουν την ασφάλεια των δεδομένων, παρέχουν αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας, μεγάλες δυνατότητες για αποθήκευση δεδομένων κ.α.
  • Μοντέλο: αυτοματοποίηση, βελτίωση περιβάλλοντος εργασίας και διασύνδεση εσωτερικών συστημάτων αλλά και εκτός
  • Πελατεία: Μέσω της τεχνολογίας μια εταιρεία μπορεί να βελτιώσει  την εμπειρία που προσφέρει στον πελάτη και να εφαρμόσει ένα πελατοκεντρικό μοντέλο..

 

Στα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Ανταγωνιστικότητα
  • Δημιουργικότητα και δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων
  • Παραγωγικότητα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας