Χ. Βασιλείου: Η επίδραση της πανδημίας στην παροχή υπηρεσιών

InBusinessNews  30/06/2020 11:43
Χ. Βασιλείου: Η επίδραση της πανδημίας στην παροχή υπηρεσιών

Χ. Βασιλείου: Η επίδραση της πανδημίας στην παροχή υπηρεσιών

InBusinessNews  30/06/2020 11:43
Για το πως η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τον τομέα της παροχής υπηρεσιών στην Κύπρο μίλησε στο πλαίσιο του 10ου Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά ο Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου, Χρίστος Βασιλείου.

RELATED ARTICLES

 
Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων σημειώθηκε μείωση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και κυρίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ωστόσο , πρόσθεσε, με τη χρήση της τεχνολογίας «καταφέραμε να βγάλουμε κόσμο εκτός γραφείων χωρίς να μειωθεί η παραγωγικότητα και κερδίσαμε κάποια έργα μέσω τηλεδιασκέψεων».
 
Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση άρχισε να καλυτερεύει, καθώς πλέον άρχισε να διαφαίνεται πως παρά τη μείωση στον όγκο της δουλειάς, παρατηρείται μια σταθεροποιητικη τάση. Για αυτό, πρόσθεσε, και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.
 
Σε ότι αφορά το μέλλον, ο κ. Βασιλείου τόνισε πως πολλά θα κριθούν από τον άνοιγμα τόσο της δικής μας χώρας όσο και άλλων, από τις οποίες αντλούμε επενδυτές. «Η τεχνολογία μας βοήθησε αλλά δεν γίνονται όλα έτσι, οι επενδύσεις χρειάζονται επίσκεψη επενδυτών στο νησί για να δουν που θα επενδύσουν, οπότε η ανάκαμψη είναι συνδεδεμένη με το πότε θα απελευθερώσουμε τη χώρα».
Ο κ. Βασιλείου εστίασε και στο πρόβλημα της ρευστότητας, η οποία, όπως υπέδειξε θα πρέπει να ενισχυθεί.
 
Τα ορόσημα στο τομέα υπηρεσιών
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου εξέφρασε την ελπίδα να ανακάμψει ο τομέας των υπηρεσιών δίνοντας δύο χρόνικά ορόσημα:
  
  • Ορόσημο Α: Ο  Οκτώβριος του 2020, οπότε και θα εκλείψουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Είναι γι αυτό, υπέδειξε, που θα πρέπει  να ενισχύσουμε τη αγορά έγκαιρα και να ξεκινήσει η άντληση εισοδημάτων πριν τον Οκτώβριο
  • Ορόσημο Β: Ο Δεκέμβριος του 2020, οπότε θα σταματήσουν οι αναστολές των δόσεων και θα αρθούν οι διευκολύνσεις που δόθηκαν στις εταιρείες για πληρωμή ΦΠΑ με δόσεις.
 
Σε ότι αφορά το 2021, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών θα επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Σημαντικό για τις υπηρεσίες δεν είναι απλά η κρατική στήριξη αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών της κρατικής μηχανής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας