Cyprus SMEs Conference COVID-19

Η πανδημία του κορωνοϊού, πέραν της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε σε ολόκληρο τον πλανήτη, δημιούργησε παράλληλα και μια τεραστίων διαστάσεων οικονομική κρίση με συνέπειες που ακόμη και σήμερα δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια ως προς τις μελλοντικές τους παρενέργειες και προεκτάσεις στην πραγματική οικονομία. Όπως σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι και στην Κύπρο, το αναγκαστικό και μακράς διάρκειας lockdown που επιβλήθηκε σε ζωτικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, έβαλε αναπόφευκτα τη θηλιά στο λαιμό εκατοντάδων επιχειρήσεων, οι οποίες είδαν από την μια μέρα στην άλλη τον κύκλο εργασιών τους να συρρικνώνεται, τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και τη ρευστότητά τους σχεδόν να εκμηδενίζεται. 
 
Το πιο βαρύ τίμημα, κλήθηκαν και καλούνται εκ των πραγμάτων να πληρώσουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αφού παρά τις κρατικές δόσεις οξυγόνου που έλαβαν όλο αυτό το διάστημα, αρκετές εξακολουθούν να ασφυκτιούν και να βρίσκονται στον αναπνευστήρα. Η επόμενη μέρα πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραμένει αβέβαιη, με τον κίνδυνο να αναγκαστούν τελικά να βάλουν οριστικό λουκέτο στις εργασίες τους, να επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από αυτές.
 
Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13 Ιουλίου 2020,  λειτουργώντας ως μια σύναξη των διευθυντικών στελεχών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κύπρου, επιχειρεί να προβεί σε μια πρώτη στο είδος της ανάγνωση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σκιαγραφώντας τις παρούσες οικονομικές συνθήκες εντός των οποίων καλούνται να λειτουργήσουν και θέτοντας επί τάπητος τρόπους διασφάλισης, σε πρώτο στάδιο της βιωσιμότητάς τους και σε δεύτερο, της σταδιακής επανόδου τους σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Συνολικός αντικειμενικός στόχος, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξέλθουν όσο το δυνατό πιο αλώβητες γίνεται από την οικονομική κρίση που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός.  Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και άλλα ανώτερα στελέχη από όλες τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κύπρου.    
 
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Για να δηλώσετε Συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.
 
Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτές: IMH
Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Great Place to Work,
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Βusiness και περιοδικό Accountancy Cyprus
Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά