Σ. Παναγή: Μεγάλες οι προοπτικές επενδύσεων στον Τουρισμό

Στις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζει η Κύπρος ως προορισμός για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε κατά την ομιλία της στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου Invest Cyprus Roadshow India η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer, TourInvest Unit, του Invest Cyprus.
 
Η κ. Παναγή αναφέρθηκε στην εξαιρετικά ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ενώ υπέδειξε ότι η συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται στο 15%. Παρέθεσε, παράλληλα τις εκτιμήσεις ότι μέχρι το 2030 η συμβολή θα ανέρχεται στο 27%. Εστίασε εξάλλου στην Εθνική Στρατηγικού Τουρισμού που στοχεύει στην μετατροπή της Κύπρου από προορισμός με ήλιο και θάλασσα σε ολόχρονο ποιοτικό προορισμό. Σε αυτό το κομμάτι μίλησε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί, όπως συνεδριακός, αθλητικός, προορισμός υγείας και ευεξίας κ.α.
 
Την ίδια ώρα, η κ. Παναγή αναφέρθηκε στα τουριστικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ραγδαία ανάπτυξη των τουριστικών αφίξεων και εσόδων, καθώς στην αύξηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα. Μεταξύ άλλων έδωσε παραδείγματα όπως η επενδύσεις μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων παγκοσμίως στην Κύπρο, τα καζίνο, οι μαρίνες κ.α. «Οι πρόσφατες αυτές επενδυσεις δειχνουν ότι είμαστε ελκυστικός προορισμός για ομάδες επενδυτών» ανέφερε χαρακτηριστικ.α.
 
Όραμα μας, πρόσθεσε, να καταστεί η Κύπρος ενας από τους 30 πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στις νέες νομοθεσίες για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων επενδύσεων στο νησί, όπως και στη στρατηγική του Invest Cyprus για προώθηση του Τουρισμού με την υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων, τα οποία συνάδουν με την Εθνική Στρατηγική. Εξήγησε ότι οι δυνητικοί επενδυτές στον τομέα του τουρισμού μπορούν να απευθυνθούν στον invest Cyprus με στόχο την υποβοήθηση τους.
 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;