Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Βελτίωση της κερδοφορίας την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2020

Στα 641,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, χαμηλότερος κατά 2,1% μετά την αύξηση της τάξης του 6,1% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους και την επιβράδυνση που ακολούθησε τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε και κορυφώθηκε η κρίση του κορονοϊού. Η λειτουργική κερδοφορία από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2019 και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,5% φθάνοντας τα 97,3 εκατ. ευρώ χάρη στη μείωση των δαπανών, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους των καυσίμων.

Ενημερώνοντας σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στις κύριες αγορές της και τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2020 η Titan Cement International SA αναφέρει ότι από από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού, επικεντρωθήκαμε στην προστασία των εργαζομένων του Ομίλου και των οικογενειών τους, των επιχειρηματικών μας εταίρων, των πελατών μας και των τοπικών κοινοτήτων μας.

Βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι συνέπειες της πανδημίας στον όμιλο ήταν λιγότερο επιβαρυντικές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συνεχιζόμενη λειτουργία του κατασκευαστικού κλάδου κρίθηκε αναγκαία στις περισσότερες αγορές και όλα τα εργοστάσια τσιμέντου του Ομίλου σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται συνέχισαν να λειτουργούν, προσαρμόζοντας την παραγωγή τους στα επίπεδα της ζήτησης.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στα τέλη Μαΐου 2020 διαμορφώθηκε στα 866 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 30 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Οι υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου (19 εκατ. ευρώ εφέτος έναντι 9 εκατ. ευρώ το 2019) ωφελήθηκαν από τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) και τις μειωμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες. Στις 31 Μαΐου ο Όμιλος διέθετε ισχυρή ταμειακή ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, συνδυάζοντας ταμειακά διαθέσιμα και διαθέσιμες δεσμευμένες τραπεζικές γραμμές χρηματοδότησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή σε όλους τους μετόχους που ήταν εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρείας στις 14 Μαΐου 2020. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2020.

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά