Invest Cyprus: Με πρώτο σταθμό το Ισραήλ η προώθηση της Κύπρου

Bάζει μπροστά τις «μηχανές» από αύριο (18 Ioυνίου) ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων μετά την επιβεβλημένη ανάπαυλα λόγω των περιοριστικών μέτρων για μη εξάπλωση της πανδημίας.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα νέα δεδομένα περιορίζουν την φυσική παρουσία σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, οι προωθητικές ενέργειες του Οργανισμού στο εξωτερικό αναπροσαρμόστηκαν κάνοντας χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.
 
Με το τρίπτυχο headquartering, επαγγελματικές υπηρεσίες, ΑΠΕ – Τουρισμός, ο Invest Cyprus έχει προσαρμόσει τις μεγάλες του προωθητικές ενέργειες για το 2020 με το Invest Cyprus Roadshow να πραγματοποιείται μέχρι το τέλος του χρόνου ψηφιακά.
 
Πρώτος σταθμός θα είναι το Ισραήλ όπου σε συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν πέραν των 250 προσώπων, θα προωθηθεί η Κύπρος ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για διάφορους τομείς της Οικονομίας, όπως επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων για να εγκαταστήσουν έδρα στην Κύπρο (headquartering).
 
Επίσης, θα γίνει προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση τα επενδυτικά ταμεία και για προσέλκυση επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της Οικονομίας με έμφαση τον Τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στην ουσία πλέον ο Invest Cyprus, επικεντρώνεται σε νέες και πολύ υποσχόμενες αγορές-στόχους με τεράστιες μακροπρόθεσμες προοπτικές. Αυτές οι νέες αγορές-στόχοι είναι αναπτυσσόμενες οικονομίες, κέντρα πλούτου, με αναπτυσσόμενες εταιρείες που επιδιώκουν επέκταση τους στην ΕΕ.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου και ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας θα αναλύσει τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, το επενδυτικό περιβάλλον καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίον η Κύπρος αντέδρασε στην κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές που παρουσιάζουν οι κύριοι τομείς της Οικονομίας.

Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και το επιχειρηματικό περιβάλλον προς ξένες εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην χώρα μας θα αναπτύξουν οι:

Πιερής Μάρκου, Tax & Legal Services Leader, Deloitte Cyprus
Συμεών Συμεού, Representative from the Cyprus Banking Sector
Χρήστος Χαραλαμπίδης, Tax Advisory Partner, PwC Cyprus
Παγκράτιος Βανέζης, Board Member, Enterprise & Startups Leader, KPMG in Cyprus

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου αναμένεται να αναπτυχθούν οι προοπτικές και τα πλεονεκτήματα του υποσχόμενου και ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι:

Ανδρέας Γιασεμίδης, Πρόεδρος CIFA
Άντρια Κουκούνης, Advocate, Director, Financial Services, Funds and Capital Markets, Prountzos & Prountzos LLC – EY Law
Άντρη Μιχαήλ, Partner - Financial Services and Funds Department, Kinanis LLC

Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: Deloitte Cyprus, ΕΥ Cyprus, Kinanis Law Firm, KPMG Cyprus και PwC Cyprus.
Συντονιστής: ΙΜΗ   

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας