Σειρά Διαδικτυακών Συζητήσεων EMSI: «Οι επιπτώσεις του COVID-19 και η Ανατολική Μεσόγειος»

Η Πρωτοβουλία Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (Eastern Mediterranean Studies Initiative - EMSI) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εγκαινιάζει μια νέα σειρά διαδικτυακών συζητήσεων, συζητώντας θέματα ενέργειας, γεωπολιτικής, οικονομίας, ανάπτυξης και περιβάλλοντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Στις διαδικτυακές συζητήσεις (μέρος Α’), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 17, 22, και 24 Ιουνίου, θα λάβουν μέρος ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, αναλυτές και ακαδημαϊκοί.  
 
Η πρώτη σειρά διαδικτυακών συζητήσεων, με γενικό τίτλο «Επιπτώσεις COVID-19 και η Ανατολική Μεσόγειος», θα εξετάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην περιοχή όσον αφορά τη γεωπολιτική και την ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως ο αντίκτυπος του COVID-19 στις διμερείς και τριμερείς σχέσεις των κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο, το μέλλον των υπεράκτιων γεωτρήσεων και των τριμερών εταιρικών σχέσεων μετά την πανδημία, ο αντίκτυπος στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και άλλα θέματα γύρω από την ασφάλεια και την πράσινη ανάπτυξη.
 
Το πρόγραμμα της σειράς είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον εξής σύνδεσμο. Τα επεισόδια της σειράς θα πραγματοποιούνται ζωντανά στην Αγγλική γλώσσα και το κοινό θα μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις και τα σχόλιά του μέσω της σελίδας Facebook της Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI). Κάντε like στη Σελίδα της Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI) στο Facebook, προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά τις διαδικτυακές συζητήσεις και να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας.
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»