“Επιχείρηση της Χρονιάς” 2020 Junior Achievement Κύπρου

Με μεγάλη χαρά ο Junior Achievement Κύπρου ανακοινώνει τον 7ο Τελικό Ετήσιο Διαγωνισμό  για την “Επιχείρηση της Χρονιάς” 2020. Φέτος ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί ψηφιακά στις 5 Ιουνίου η ώρα 18:00 – 20:00, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά της εξάπλωσης του ιού Covid-19 και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η μετάδοση του τελικού θα γίνει μέσω του καναλιού του Οργανισμού στο YouTube: Junior Achievement Cyprus, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν το επιχειρηματικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς. Ο τελικός διαγωνισμός αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών περισσότερων από 400 μαθητών/τριών, ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι/ες κατά τους τελευταίους 8 μήνες, έχουν δημιουργήσει και διοικούν τη δική τους επιχείρηση. Νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα με υψηλότερη βαθμολογία σε τρεις τομείς: Στην αξιολόγηση της Ετήσιας Έκθεσης, στην αξιολόγηση της παρουσίασης  του έργου και των δράσεων της κάθε ομάδας και στη συνέντευξη με την κριτική επιτροπή. 

Οι 10 Μαθητικές Επιχειρήσεις που διεκδικούν το πρώτο βραβείο, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της επιχείρησης, είναι: 
BALDEM
CICLO
COALFEE
Emeraid
FLSH
Quick Link
Receipt-It!
SignPocket
SPICSPAN
tapNplan

 
Εκτός από τον κύριο τίτλο «Επιχείρηση της Χρονιάς 2020» και τα βραβεία δεύτερης και τρίτης θέσης, μαθητικές εταιρίες θα λάβουν και άλλα ειδικά βραβεία για τα επιτεύγματά τους σε βασικούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα  πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, από το Junior Achievement Πορτογαλίας, τον Ιούλιο 2020.

Ο Οργανισμός JA Κύπρου (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide,  του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Δειτε Επισης

CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου