Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Οι πρωταγωνιστές της εγχώριας κτηματαγοράς στο Market Outlook Series: Ακίνητα & Ανάπτυξη Γης

Η IMH ανακοινώνει μια νέα σειρά διαδικτυακών συνεδρίων με στόχο τη σύνοψη των πρώτων οικονομικών συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού και τη συζήτηση των επιπτώσεων του αόρατου αυτού εχθρού στους βασικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας: Ακίνητα και Ανάπτυξη Γης, Λιανικό Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Τουρισμός, Ναυτιλία. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, η ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στη σειρά, που αφορά στον κλάδο Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης.
 
Με έναν οδυνηρό τρόπο, η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε ένα απροσδόκητο και εξαιρετικά επώδυνο χτύπημα στην κανονικότητα και τη σιγουριά της μέχρι πρότινος καθημερινότητάς μας. Εδώ και τρεις μήνες η Κύπρος, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, βιώνει μια πρωτοφανή για τις σύγχρονες κοινωνίες υγειονομική κρίση που πλήττει ανελέητα και χωρίς διακρίσεις. Το αίσθημα της αβεβαιότητας μεγάλο, αφού τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια το αύριο. Σκοπός των συνεδρίων, συγκεκριμένα, είναι να γίνει μια πρώτη εκίμηση και αποτίμηση των οικονομικών προεκτάσεων της κρίσης στους τέσσερις προαναφερθέντες νευραλγικούς τομείς της εγχώριας αγοράς.
   
Ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο, με την κρίση του κορωνοϊού να επιφέρει καίριο πλήγμα και να αλλάζει άρδην τα μέχρι προσφάτως δεδομένα που γνωρίζαμε. Η εγχώρια αγορά ακινήτων φαίνεται να παγώνει προσωρινά και η επόμενη μέρα φαντάζει αβέβαιη και καθόλου ίδια με την προηγούμενη για όλους τους τομείς της οικονομίας, ειδικά-στην προκειμένη περίπτωση- γι’ αυτούς που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την κτηματαγορά. Το σίγουρο είναι πως οι επιπτώσεις από την πανδημία και η αβεβαιότητα που επικρατεί, διαμορφώνουν νέες συνθήκες με ενδεχομένως σημαντικές -βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον- επιδράσεις στον κλάδο των ακινήτων, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά. Σήμερα, η κινητικότητα και δη η ζήτηση από πλευράς εγχώριων αγοραστών έχει μειωθεί, ενώ οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν διεθνώς δημιουργούν περισσότερη πίεση στην αγορά, αφού οι ξένοι επενδυτές δεν μπορούν να μετακινηθούν και κατά συνέπεια ούτε και να επενδύσουν. Παράλληλα, καταγράφονται προβλήματα σε ό,τι αφορά τις πληρωμές ενοικίων και παρατηρούνται αναβολές ή/και ακυρώσεις στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.
 
Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, το συνέδριο στοχεύει να αναλύσει τις  επιπτώσεις του κορωνοϊού στην εγχώρια κτηματαγορά και να συζητήσει πιθανά μέτρα, ώστε να προετοιμαστεί ο κλάδος κατάλληλα για την επανεκκίνηση και την επόμενη μέρα της κρίσης.
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιέχομενο του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Το συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από:
  • Εταιρείες ανάπτυξης γης
  • Εκτιμητές ακινήτων
  • Κτηματομεσιτικά γραφεία
  • Αρχιτεκτονικά γραφεία
  • Εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες
  • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Επενδυτές
  • Σχετικοί κυβερνητικοί φορείς και ρυθμιστικές αρχές
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.
 
Οργανωτής: IMH
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου