Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Mastercard ανακοινώνει το πρόγραμμα Fintech Express


Το νέο πρόγραμμα της Mastercard, Fintech Express, παρέχει εξατομικευμένες λύσεις σε startups, ενισχύοντας την είσοδό τους στις αγορές και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους

Το πρόγραμμα υποστηρίζει εταιρείες που παρέχουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις στον χώρο των πληρωμών, απλοποιώντας τους τρόπους συνεργασίας τους με τη Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της, με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων

Το Mastercard Fintech Express, επιτρέπει στις συμμετέχουσες εταιρείες να δημιουργήσουν συνέργειες, με απώτερο σκοπό την ταχύρρυθμη είσοδο τους στις αγορές


Η Mastercard, ξεκινάει το Fintech Express στην Ευρώπη, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ανάπτυξη και διεύρυνση των αναδυόμενων fintech εταιρειών. Αξιοποιώντας την ειδίκευση, τις τεχνολογίες και τη δύναμη του παγκόσμιου δικτύου συνεργασιών της, η Mastercard προσφέρει την ευκαιρία σε ευρωπαϊκές startups να εστιάσουν στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών, με στόχο την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα Mastercard Fintech Express, υποστηρίζει τις ανάγκες των καινοτόμων επιχειρήσεων, για την ταχύρρυθμη ανάπτυξη και διεύρυνση των λειτουργιών τους, μέσα από ένα πλέγμα τριών διαφορετικών παροχών. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την Άδεια της Mastercard, που τους παρέχει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της εταιρείας, να δημιουργήσουν συνεργασίες, ως εταίροι του προγράμματος (Express Partner), αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που παρέχει η εταιρεία, καθώς και να διασυνδεθούν με εξειδικευμένους εταίρους του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στις αγορές, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την υποστήριξη της Mastercard.  

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του Fintech Express είναι η διευκόλυνση της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των αναδυόμενων εταιρειών, της Mastercard και των εταίρων της, για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Ο σχεδιασμός του προγράμματος, έχει πραγματοποιηθεί με γνώμονα την ενίσχυση των fintech εταιρειών που αναζητούν νέες λύσεις ψηφιακών πληρωμών για τα προϊόντα τους, εξειδικευμένων εταιρειών τεχνολογίας που στοχεύουν στην ικανοποίηση νέων αναγκών, καθώς και αναγνωρισμένων επιχειρήσεων που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες εφαρμογές μέσα από συνέργειες. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, διευκολύνει τις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τις διαδικασίες δημιουργίας νέων εφαρμογών, ελαχιστοποιώντας την απαιτούμενη χρονική διάρκεια από αρκετούς μήνες σε μόλις μερικές μέρες.

Μια από τις πρώτες εταιρείες που συμμετέχει στο νέο Express Partner Program, είναι η ψηφιακή πλατφόρμα τραπεζικών υπηρεσιών Railsbank.

Το Mastercard Fintech Express αποτελεί μέρος της fintech πλατφόρμας Mastercard Accelerate, η οποία υποστηρίζει και καθοδηγεί νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και αναδυόμενες εταιρείες, σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και μετασχηματισμού, από την είσοδο τους σε μια τοπική αγορά έως και τη παγκόσμια ανάπτυξή τους. Το Mastercard Accelerate αποτελείται από τέσσερα κύρια προγράμματα, το Fintech Express, το Start Path, το Engage και Developers

Με δεδομένο πως το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, η Mastercard πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας σειράς λύσεων Ανοιχτής Τραπεζικής (Open Banking Solutions™), με στόχο να υποστηρίξει, να επιτρέψει και να διασφαλίσει μεγαλύτερη επιλογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Mark Barnett, President της Mastercard Europe ανέφερε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, οι ευρωπαϊκές startups επιταχύνουν τη παγκόσμια μετάβαση προς τις περισσότερο ψηφιακές οικονομίες. Η ραγδαία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επηρεάζει την καθημερινότητά μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μέσα από τις νέες εφαρμογές που επιτρέπουν πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων, πρόσβαση και διαχείριση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, ή την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, οι fintechs έχουν αποκτήσει κομβικό ρόλο στις σύγχρονες υποδομές των καθημερινών μας συναλλαγών. Η Mastercard, αποτελεί ήδη σημαντικό εταίρο των fintechs, σε ολόκληρη την Ευρώπη, και σήμερα μέσα από την ανακοίνωση του προγράμματος, μεταβαίνουμε στο επόμενο βήμα της ενδυνάμωσης και υλοποίησης των φιλοδοξιών αυτών των εταιρειών με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Από τη συμμετοχή και νίκη της Railsbank στο πρόγραμμα Start Path του 2017, έχουμε αναπτύξει μια επιτυχημένη συνεργασία, η οποία έχει συμβάλει στην ενδυνάμωση της ψηφιακής οικονομίας, επιτρέποντας στις fintechs να εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες γρηγορότερα και ευκολότερα. Τέλος, οι λύσεις Ανοιχτής Τραπεζικής παρέχουν την ευκαιρία στις παραδοσιακές εταιρείες της αγοράς, να συνεργαστούν με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών».

Δειτε Επισης

Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος