Οι πρωταγωνιστές του εγχώριου Λιανικού Εμπορίου στο Market Outlook Series: Λιανικό Εμπόριο, 22 Ιουνίου 2020

Η IMH ανακοινώνει μια νέα σειρά διαδικτυακών συνεδρίων με στόχο τη συνόψιση των πρώτων οικονομικών συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού και τη συζήτηση των επιπτώσεων του αόρατου αυτού εχθρού στους βασικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας: Ακίνητα και Ανάπτυξη Γης, Λιανικό Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Τουρισμός, Ναυτιλία.
 
Μέρα με τη μέρα κατανοούμε ολοένα και περισσότερο ότι πέραν του γεγονότος πως ο κάθε άνθρωπος αποτελεί υποψήφιο θύμα του ιού, καμιά κοινωνία και καμιά οικονομία δεν είναι άτρωτη. Και ενώ όλοι συνειδητοποιούμε ότι εισερχόμαστε σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον βαθιάς ύφεσης, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει η ύφεση αυτή, ή πώς και πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα επαγγέλματα, κλάδοι και επιχειρήσεις θα συρρικνωθούν και σε ποιο βαθμό, αλλά ούτε και ποιοι από τους τομείς τις επιχειρηματικής δραστηριότητας και της οικονομίας ευρύτερα, θα επανέλθουν και πότε. Σκοπός των συνεδρίων, συγκεκριμένα, είναι να γίνει μια πρώτη εκίμηση και αποτίμηση των οικονομικών προεκτάσεων της κρίσης στους τέσσερις προαναφερθέντες νευραλγικούς τομείς της εγχώριας αγοράς.
   
Ένα από τα συνέδρια αυτά θα επικεντρωθεί στις παρενέργειες της πανδημίας στο Λιανικό Εμπόριο του νησιού μας. Οι επιπτώσεις του κορωνοιού στην παγκόσμια οικονομία και γενικότερα στο παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα είναι ήδη ορατές, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα γίνουν ακόμη πιο έντονες και αισθητές στη συνέχεια. Στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο, παρατηρούνται ήδη καθυστερήσεις στην παραγωγή, οι οποίες έχουν αποσυναρμολογήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και έχουν συμβάλλει στη μείωση ζήτησης, δημιουργώντας βασανιστικά ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον. Την ώρα που οι κυβερνήσεις αποκλιμακώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα και επανεκκινούν τους κλάδους της οικονομίας, καθίσταται ξεκάθαρο πως διάγουμε μια καθοριστική περίοδο, ιδιαίτερα για τον τομέα του Λιανικού Εμπορίου, ο οποίος έχει ήδη επηρεαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από τις διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις στις οποίες κλήθηκε να προσαρμοστεί και βάσει των οποίων να λειτουργήσει. Οι επόμενες κινήσεις στις οποίες θα προβούν οι κατασκευαστές, οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι, θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της αγοράς. Ποιες θα είναι αυτές; Και ποια τα χαρακτηριστικά των εταιρειών που θα επιβιώσουν μετά την κρίση; Το συνέδριο θα φιλοξενήσει τους πρωταγωνιστές στην DIY κυπριακή αγορά (οικιακός εξοπλισμός, έπιπλα μαστορέματα, εργαλεία, κτλ.), στο εμπόριο μόδας, καλλυντικών προιόντων, ηλεκτρονικών, κτλ., προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού και να συζητήσουν τις επιπτώσεις της στον τομέα με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον, αναλύοντας τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που ενδεχομένως προκύπτουν.
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιέχομενο του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από όλες τις εμπορικές εταιρείες και προμηθευτές λιανικού εμπορίου (FMCGs, μόδα, καλλυντικά, ηλεκτρονικά, DIY, κτλ.) στην Κύπρο -ανεξαρτήτως μεγέθους-, όπως επίσης και εταιρείες logistics.
 
Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.
 
Οργανωτής: IMH
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης