Έξυπνα Σπίτια τώρα και στη Λεμεσό

Δελτίο Τύπου  29/05/2020 11:20
Έξυπνα Σπίτια τώρα και στη Λεμεσό

Έξυπνα Σπίτια τώρα και στη Λεμεσό

Δελτίο Τύπου  29/05/2020 11:20
Την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ένα έξυπνο σπίτι έχουν πλέον οι κάτοικοι Λεμεσού. Το σύστημα αυτοματισμού σπιτιού που εισήγαγε στην Κύπρο η NEDECO Electronics Ltd σε συνεργασία με την Cockpit Σλοβενίας, έχει εγκατασταθεί στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας G.K.L. EDGE SYSTEMS στη γωνιά Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 18 & Σφακτηρίας, η οποία ειδικεύεται σε συστήματα ήχου και εικόνας.

RELATED ARTICLESΜε την ειδική εγκατάσταση που έγινε στο κατάστημα της εταιρείας, ο επισκέπτης μπορεί να μάθει εμπράκτως πώς λειτουργεί ένα ασύρματο σύστημα αυτοματισμού σπιτιού και να ενημερωθεί για την τεχνολογία στην οποία βασίζεται, καθώς και για τις πολλαπλές διευκολύνσεις που προσφέρει στον χρήστη.

Σχολιάζοντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση της τεχνολογίας Smart Home που παρατηρείται, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, ο διευθυντής της NEDECO Electronics Ltd, Λουκιανός Ράφτης, τόνισε ότι «με την έλευση της ψηφιακής εποχής, η ανάγκη για απλοποίηση της καθημερινότητάς μας με τη βοήθεια νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Ειδικότερα για το Smart Home, ο κ. Ράφτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που ήρθε για να μείνει, αφού κατάφερε να προσφέρει λύσεις σε διάφορα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως η πολύωρη αναμονή για το ζέσταμα του νερού. Με την τεχνολογία Smart Home, μπορεί κανείς να ανάψει τον θερμοσίφωνά του ενώ βρίσκεται εκτός σπιτιού, γλυτώνοντας έτσι την αναμονή.

Ο ιδιοκτήτης ενός Έξυπνου Σπιτιού έχει τη δυνατότητα μέσω του smartphone ή του tablet του να ελέγξει ανά πάσα στιγμή, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, όλες τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές που έχει συνδέσει στο σύστημα αυτοματισμού που έχει εγκατεστημένο στο σπίτι του, είτε για να τις ενεργοποιήσει, είτε για να τις απενεργοποιήσει. Για παράδειγμα, μπορεί ενώ βρίσκεται εκτός σπιτιού να ελέγξει εάν έχει αφήσει τον θερμοσίφωνα ή το κλιματιστικό ανοιχτό και να τερματίσει τη λειτουργία τους ή να έχει στον έλεγχό του οποιαδήποτε πηγή φωτισμού για προστασία του σπιτιού από διαρρήκτες. Επιπλέον, το εγκατεστημένο σύστημα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα το οικιακό περιβάλλον, σύμφωνα με τις προκαθορισμένες οδηγίες από τον ιδιοκτήτη του, αλλά και να μετρά πόσο ρεύμα καίει κάθε συνδεδεμένη συσκευή.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Smart Home, που καθιστούν εξαιρετικά χρήσιμη την εφαρμογή της στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, είναι η εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και ενέργειας, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Ράφτης, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της γαλλικής εταιρείας-κολοσσού Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο, συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς, τη CYTA, την Epic και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας