Η EY δημιουργεί το Πλαίσιο Φυσικής Επιστροφής και Επαναπροσδιορισμού της Εργασίας μετά τον COVID-19

  • Το πλαίσιο δύο ταχυτήτων ενσωματώνει τις μεταβατικές υπηρεσίες «Πρώτης Ημέρας» με την καθοδήγηση μακροπρόθεσμου μετασχηματισμού
  • Συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εργαλείων της ΕΥ για τον χώρο εργασίας και τον μετασχηματισμό
  • Η προσέγγιση αυτή συγκεντρώνει μια μεθοδολογία που συνδυάζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την αντιμετώπιση κινδύνων

 

Η EY προχωρά στη δημιουργία μιας σειράς εργαλείων για το χώρο εργασίας, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει στις επιχειρήσεις και τις ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού που προετοιμάζονται για μια σταδιακή και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στους φυσικούς χώρους εργασίας. Το πλαίσιο Φυσικής Επιστροφής και Επαναπροσδιορισμού της Εργασίας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού και να βοηθήσει στην ασφαλή επιστροφή στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς οι χώρες ανά τον κόσμο ξεκινούν την αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν εξαιτίας του COVID-19, επιδιώκοντας να επιστρέψουν σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής δραστηριότητας.
Το ευρύ αυτό πλαίσιο αποτελείται από δύο στάδια και περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο εργαλείων αξιολόγησης της τεχνολογίας και εργαλείων analytics που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τη διαχείριση κινδύνων και την κανονιστική συμμόρφωση, ενισχύοντας παράλληλα την εμπειρία των εργαζομένων. 
Το Πρώτο Στάδιο παρέχει άμεσα και εφαρμόσιμα βήματα για να βοηθήσουν στην εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων σε συνδυασμό με την αύξηση της λειτουργικής δυναμικότητας. Βασίζεται σε μια ευρεία προσέγγιση του ελέγχου ετοιμότητας και περιλαμβάνει ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης για την σταδιακή επιστροφή στον χώρο εργασίας.
Οι παράμετροι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Τα οικονομικά του ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών βελτίωσης του κόστους μισθοδοσίας, καθώς και ένα διαγνωστικό μοντέλο σχετικά με το ποιος μπορεί και θα πρέπει να εργάζεται στο φυσικό χώρο εργασίας ή απομακρυσμένα.
  • Την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που περιλαμβάνει την παρακολούθηση της υγείας, την κοινωνική αποστασιοποίηση, την ασφάλεια στο χώρο εργασίας και τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός υγιούς, φιλόξενου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.
  • Την επιχειρησιακή συνέχεια, περιλαμβανομένης της τεχνολογίας για την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται απομακρυσμένα, καθώς και την διαχείριση των διάφορων δυνατοτήτων και σεναρίων.
  • Την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση της επικοινωνίας, της κατάρτισης και της αλληλεπίδρασης των εργαζομένων.
Εκτός από την παροχή των τακτικών βημάτων και των πόρων για την «Πρώτη Ημέρα», που απαιτούνται για την ανάκαμψη και την επανεκκίνηση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, το Δεύτερο Στάδιο παρέχει ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο καθώς και δεδομένα και πληροφόρηση με βάση την τεχνολογία, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν λειτουργικές αδυναμίες, να διενεργήσουν μελλοντικούς μετασχηματισμούς του ανθρώπινου δυναμικού και να προετοιμαστούν για την «επόμενη κανονικότητα».
Σχολιάζοντας τα νέα εργαλεία που ανέπτυξε η ΕΥ, ο Παναγιώτης Θρασυβούλου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Κύπρου, παρατηρεί: «Καθώς οι επιχειρήσεις ξεκινούν σταδιακά τη διαδικασία ασφαλούς επιστροφής του ανθρώπινου δυναμικού τους στους φυσικούς χώρους εργασίας, θα πρέπει παράλληλα να επικεντρωθούν στην προσαρμογή στο νέο αβέβαιο περιβάλλον και στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να θέσουν τους ανθρώπους στο επίκεντρο. Με αυτόν τον τρόπο θα οικοδομήσουν και θα διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων τους, των πελατών αλλά και όλων των stakeholders και θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους στις δύσκολες εποχές που έρχονται».
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά