Στη Γαλάζια Ανάπτυξη επενδύει η Λεμεσός μέσα από το «Blue Limassol Forum»

InBusinessNews  25/05/2020 19:00
Στη Γαλάζια Ανάπτυξη επενδύει η Λεμεσός μέσα από το «Blue Limassol Forum»

Στη Γαλάζια Ανάπτυξη επενδύει η Λεμεσός μέσα από το «Blue Limassol Forum»

InBusinessNews  25/05/2020 19:00
Με στόχο την ανάδειξη του χαρακτήρα της Λεμεσού ως ενός σημαντικού περιφερειακού ναυτιλιακού κόμβου, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick οργανώνουν το πρώτο «Blue Limassol Forum», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου (17:30). 

RELATED ARTICLES


 
Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, το πρώτο «Blue Limassol Forum», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά με την μορφή webinar, ενώ την έναρξη του θα κηρύξουν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Χριστόφορος Χαράλαμπους.
 
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως σήμερα η Λεμεσός αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, οι οποίες έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες στον απόηχο της κρίσης της πανδημίας, όπως η προστασία της θάλασσας, των ακτών και του περιβάλλοντος γενικότερα, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση του δυναμικού των θαλασσών και των ακτών μας και ειδικότερα μέσα από τη διασφάλιση μιας δυναμικής θαλάσσιας και ναυτιλιακής ατζέντας για την ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
Ο Νίκος Νικολαϊδης υπογράμμισε πως το φόρουμ δεν απευθύνεται μόνο σε ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και εμπλεκόμενους στην ναυτιλία, αλλά απευθύνεται κυρίως στους πολίτες της Λεμεσού, «οι οποίοι έχουν ρόλο και λόγο στο συνέδριο μέσα από την διασφάλιση του δικαιώματος έκφρασης της άποψης τους».
 
Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού αυτού φόρουμ, το κοινό θα μπορεί να θέτει τα ερωτήματα του ενώ παράλληλα έχει καταρτιστεί ένα ερωτηματολόγιο «για να ακούσουμε την άποψη των  πολιτών αλλά και να πάμε ένα βήμα παραπέρα, ώστε μέσα από τη ζύμωση που θα έχουμε με τον κόσμο να βγουν κάποια συμπεράσματα που θα χρησιμοποιήσουμε σε επαφές που θα ακολουθήσουν με ανθρώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας και τα αρμόδια Υπουργεία».
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Άγγελος Μενελάου, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία το Δήμαρχο Λεμεσού, « ο οποίος αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα των τρεχόντων περιβαλλοντικών προκλήσεων που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού, προχώρησε μαζί με το πανεπιστήμιο μας στην  πραγμάτωση του πρώτου συνεδρίου που θα ασχοληθεί ολιστικά τόσο με την περιβαλλοντική αλλά και την αναπτυξιακή διάσταση της ευρύτερης έννοιας θαλάσσια οικονομία».
 
Βασική επιδίωξη του συνεδρίου, συνέχισε, είναι η εφαρμογή στην πράξη της μεθοδολογίας της πενταπλής έλικας, σύμφωνα με την οποία, πολιτεία, ο ιδιωτικός τομέας, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για ν’ απαντήσουν σε όλες τις διαστάσεις που συνθέτουν την έννοια του 5ου έλικα, του περιβάλλοντος,  ο οποίος επηρεάζει οριζόντια και συνολικά την κοινωνία.
 
«Στο πρώτο αυτό συνέδριο αναπτύσσονται περιβαλλοντικά ζητήματα και προκλήσεις ενώ αναδεικνύονται και οι κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Λεμεσού, ιδιαίτερα εκείνων που εξελίσσονται κατά μήκος του παράκτιου μετώπου αλλά και στην υπεράκτια ζώνη, όπως η ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων», είπε και πρόσθεσε ότι, παράλληλα, η έννοια του θαλάσσιου περιβάλλοντος αναλύεται μέσα από τη σκοπιά των ευκαιριών ανάπτυξης από το ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της ΕΕ για την «Γαλάζια Ανάπτυξη».
 
Το κοινό μπορεί να εγγραφεί για συμμετοχή στο συνέδριο, το οποίο σημειώνεται πως θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, μέσω της ιστοσελίδας: https://frederick.zoom.us/webinar/register/6015895288346/WN__ySPgrHFRLutC7FbFfd7ZA
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας