Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Υφυπουργείου Ναυτιλίας και Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου

Στα πλαίσια στήριξης και ενθάρρυνσης της καινοτομίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας υπέγραψε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 μνημόνιο συνεργασίας με το Κυπριακό Ναυτικό και Ναυτιλιακό Ινστιτούτο (CMMI). Το μνημόνιο συνεργασίας επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των δυο πλευρών στην ανάπτυξη και υποστήριξης μιας κοινής στρατηγικής συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα με στόχο την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη της ναυτιλιακής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο, την προώθηση της διμερούς ερευνητικής συνεργασίας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας και τη συμμετοχή του προσωπικού των δύο οργανισμών σε κοινά ερευνητικά προγράμματα. 
 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας ενδυναμώνει την ήδη στενή συνεργασία μεταξύ του CMMI και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας υπήρξε υποστηρικτής και στενός σύμμαχος του CMMI από την ίδρυση του και παράλληλα συμμετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου.
 
Κατά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της συνεργασίας των δύο οργανισμών για την βιώσιμη ανάπτυξη του ναυτιλιακού και θαλάσσιου τομέα της Κύπρου και δήλωσε ότι : «μέσα από κοινή συνεργασία και έρευνα μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τομείς της ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας και να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία και τις ευκαιρίες εργασίας στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας».
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου, κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος ανέφερε ότι το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις του CMMI και του ΥΦΥΝ και δήλωσε ικανοποιημένος που μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε έγινε κατορθωτή η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Η σημερινή μέρα συνέχισε, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη μιας μακροπρόθεσμης και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών σε θέματα που σχετίζονται με τη θαλάσσια εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα, την πολιτική και τη βιώσιμη ναυτιλία.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett