Κωνσταντίνος Λοϊζίδης: Πάμε σε συγχωνεύσεις τραπεζών

Συγχωνεύσεις μικρών τραπεζών προέβλεψε ότι θα έχουμε στην Κύπρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η AstroBank, με τίτλο “Leadership Insights”. 

O ίδιος, που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης που έγινε μεταξύ των ηγετών τριών εκ των κορυφαίων εταιρειών της Κύπρου, Παύλου Φωτιάδη, του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Ντίνου Λευκαρίτη, της Petrolina και Ανδρέα Πίττα, της Medochemie, αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως λειτουργούν κάτω από αυστηρά πρωτοκολλά κρίσης, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Στη συζήτηση, που παρακολούθησαν εκατοντάδες επιχειρηματίες, CEOs και ανώτερα διευθυντικά στελέχη κυπριακών εταιρειών οι πετυχημένοι επιχειρηματίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες τους, αντάλλαξαν ιδέες και μίλησαν για τις προβλέψεις και τους σχεδιασμούς τους. 
 
Επιτεύχθηκε ο στόχος των ανοικτών καταστημάτων
Σκοπός, όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης, πέραν της προστασίας του προσωπικού και των πελατών, ήταν να καταφέρουν να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα, κάτι που επιτεύχθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι το 55% των εργαζομένων της AstroBank συνέχισε να εργάζεται από το σπίτι του.
 
Γενικότερα η κατάσταση στις τράπεζες είναι καθορισμένη, όπως εξήγησε, λόγω και του μορατόριουμ που τέθηκε στις δόσεις δανείων. Μέσα στο περιβάλλον χαμηλών εισπράξεων από δάνεια, ο κ. Λοϊζίδης κάλεσε τις τράπεζες να υπολογίσουν τις εισπράξεις τους όχι μόνο για το 2020 αλλά και για το 2021, λόγω ενδεχόμενων περιπτώσεων καθυστέρησης αποπληρωμής.
 
Είπε ακόμα ότι η πανδημία βάζει στον πάγο και τις εισαγωγές νέων προϊόντων στην αγορά και έθεσε το τέλος του 2021 ως το σημείο κατά το οποίο υπολογίζεται να επανέλθει σε μια κανονικότητα η κυπριακή οικονομία.
 
Η κυπριακή νοοτροπία δεν αλλάζει εύκολα
Όσον αφορά ερώτημα που τέθηκε στη συζήτηση, για το εάν θα αλλάξει η ζωή μας μετά την πανδημία, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως, η κυπριακή νοοτροπία αλλάζει με αργούς ρυθμούς.
 
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο