ΚΝΕ: Ψηφίστε το νομοσχέδιο για εγγυημένα δάνεια τώρα

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία εδώ και εβδομάδες τις συζητήσεις που συνεχίζονται χωρίς ορατό τέλος, ανάμεσα στα Πολιτικά Κόμματα για την έγκριση του Κυβερνητικού Νομοσχεδίου κρατικών εγγυήσεων για παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις. 
 
Η καθυστέρηση αυτή ανατρέπει τη θετική εικόνα για την Κύπρο, που με τις κοινές και επίπονες ενέργειες της Κυβέρνησης, του Κράτους και των πολιτών ευρύτερα, δημιουργήθηκε πρόσφατα, ως μια χώρα με υποδειγματική ανταπόκριση στην κρίση της πανδημίας Covid-19.
 
Όπως και όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της Κυπριακής Οικονομίας, έτσι και ο τομέας της Κυπριακής Ναυτιλίας, ο οποίος ανταγωνίζεται καθημερινά σε διεθνές επίπεδο και επί χρόνια στηρίζει σημαντικά την Κυπριακή Οικονομία (7% του ΑΕΠ) σαν το μακροβιέστερο είδος ξένου συναλλάγματος που εισρέει στη Δημοκρατία, έχει υποστεί πολύ σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία λόγω της μείωσης του Διεθνούς Εμπορείου.
 
Απευθύνεται επομένως, θερμή έκκληση για ακόμη μια φορά στην Πολιτική ηγεσία για την άμεση ψήφιση σε Νόμο του Κυβερνητικού Νομοσχεδίου κρατικών εγγυήσεων για παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις για να καταστεί δυνατόν οι εταιρείες στην Κύπρο συμπεριλαμβανομένων και των Ναυτιλιακών, να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης και να παραμείνουν βιώσιμες.
 
Αν και κατανοείται η προσπάθεια Πολικών Κομμάτων να ετοιμασθεί ένα όσο το δυνατό πιο ιδεατό νομοσχέδιο, η οποιαδήποτε περεταίρω καθυστέρηση θα καταστίσει το όλο εγχείρημα άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας. Ας ψηφισθεί άμεσα το Νομοσχέδιο και εάν προκύψουν λειτουργικά προβλήματα, αυτά θα είναι δυνατόν να επιλυθούν πρακτικά στην πορεία εφαρμογής του. Ας κινηθούμε άμεσα τώρα πριν επηρεαζόμενες εταιρείες για λογούς λειτουργικής επιβίωσης «ανοίξουν πανιά για αλλού», με καταστροφικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Οικονομία και εργασιακή απασχόληση στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»