Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Χρίστης Χριστοφόρου: Πολύ πιο εύκολη η κρίση του 2013

Σε παρέμβαση του στο Cyprus Economic Summit Covid 2019 ο CEO της Deloitte Κύπρου Χρίστης Χριστοφόρου έκανε αρχικά σύγκριση της κρίσης του 2013 που βίωσε η Κύπρος, με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020.

«Το 2013 είχαμε μια τοπική χρηματοικονομικής φύσης κρίση να αντιμετωπίσουμε, όμως καταφέραμε να ανακάμψουμε με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Σήμερα έχουμε ενώπιον μας μια παγκόσμια πανδημία και θα είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα να προσελκύσουμε επενδύσεις και τουρισμό», είπε.

Μέχρι να βρεθεί το φάρμακο για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

«O CEO της Star Alliance ανέφερε πως από τις εταιρείες που θα επιζήσουν από την κρίση, κάτι που σημαίνει πως αρκετές θα βάλουν λουκέτο. θα επανέλθουν στα προ Covid επίπεδα το 2023. Άρα βιώνουμε μια παρατεταμένη κρίση», υπογράμμισε.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως είναι καιρός να σταματήσουν οι μικροπολιτικές και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.
«Πρέπει να επιτρέψουμε στις τράπεζες να διοχετεύσουν το χρήμα στις αγορές. Οι κρατικές εγγυήσεις βοηθούν μεν τις τράπεζες, αλλά περισσότερο βοηθούν τους εργαζόμενους», ανέφερε.

Σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά πριν την πανδημία ήταν σε καλή πορεία παρά το ότι δεν κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου.

«Ορθά το κράτος έρχεται να ρίξει χρήμα στην αγορά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει το χρήμα καθώς μόνο με επιχορήγηση νέων έργων και φοροελαφρύνσεις θα μπορέσει να επανεκκινήσει», είπε.

Τέλος, τόνισε πως ο κορωνοϊός δημιουργεί νέα δεδομένα στις επιχειρήσεις με την τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή μας για τα καλά, στέλνοντας μήνυμα πως η Deloitte έχει την τεχνογνωσία να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ