Invest Cyprus: Επιτυχής η διαδικτυακή συζήτηση ενημέρωσης επενδυτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση του Invest Cyprus με τον τίτλο «Cyprus – Covid-19 Response Plan: What lies ahead», στο πλαίσιο του οποίου πέραν των 100 ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της αποκατάστασης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
 
Κύριος ομιλητής ήταν ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ο οποίος υπογράμμισε την άμεση αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης με τη λήψη αυστηρών μέτρων με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών από την μια, την προστασία των εργαζομένων και επιχειρήσεων από την άλλη, μια αυστηρότητα η οποία, όπως είπε, θα εξαργυρωθεί μακροπρόθεσμα με τον μετριασμό των επιπτώσεων στην κυπριακή Οικονομία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι η συνένωση δυνάμεων αποτελεί την καλύτερη αντίσταση και αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Υποσχέθηκε πως ο Invest Cyprus θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ξένων επιχειρήσεων και επενδυτών στην Κύπρο.
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Καμπανέλλας τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ο Invest Cyprus υπέβαλε τις εισηγήσεις του για περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα. Πρόσθεσε ότι μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η παραχώρηση πρόσθετων φορολογικών κινήτρων και στη διευκόλυνση πραγματοποίησης ξένων επενδύσεων.
 
Στη διάρκεια της συζήτησης οι ξένοι επενδυτές είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις, ενώ συμμετείχαν σε γκάλοπ για τις συνέπειες της πανδημίας και τη διαχείριση που έγινε από πλευράς κυβέρνησης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ποσοστό 56,9% των επενδυτών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό 35,3% δήλωσε ικανοποιημένο, ποσοστό 5,9% δήλωσε δυσαρεστημένο, ενώ πολύ δυσαρεστημένο δήλωσε ποσοστό 2%.
 
Σε αντίστοιχη ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης από τους παρόχους υπηρεσιών (δικηγόρους, λογιστές, τραπεζίτες) και την ανταπόκρισή τους με στόχο να διασφαλιστεί η συνέχιση των λειτουργιών κάθε επιχείρησης, ποσοστό 29,8% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο, ποσοστό 59,6% ικανοποιημένο, 8,5% δήλωσαν δυσαρεστημένοι, ενώ πολύ δυσαρεστημένοι ήταν το 2,1%. Σε ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης για την παρεχόμενη πληροφόρηση γύρω από τα μέτρα και τις οδηγίες που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό 53,7% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο, 37% ικανοποιημένο, ενώ 9,3% δήλωσαν δυσαρεστημένοι.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι απαντήσεις επενδυτών στην ερώτηση πότε αναμένουν ότι οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες θα ανακάμψουν πλήρως μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Ποσοστό 29,4% εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει εντός του 2020, ποσοστό 35,3% εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2021, ποσοστό 27,5% εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ ποσοστό 7,8% εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί αργότερα. 
 

 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;