Τι αλλάζει στις δημόσιες συγκοινωνίες από 5 Ιουλίου

Με μεγάλη διεθνή και τοπική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών, η  Cyprus Public Transport (CPT) θα προσφέρει από τις 5 Ιουλίου του 2020 σε όλους τους Κύπριους και τους τουρίστες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μέσω ενός καινοτόμου συστήματος.

Το νέο σύστημα θα μειώσει σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρησης, ενώ θα έχει τον λιγότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον, χάρη στον νέο στόλο λεωφορείων που είναι εξοπλισμένα με ευρωπαϊκών προδιαγραφών μηχανές EURO 6. Η CPT είναι έτοιμη να «οδηγήσει» τις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου στο μέλλον.

Λεπτομέρειες για τα νέα δρομολόγια, το νέο στόλο και το τι αλλάζει στις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου έδωσε σε συνέντευξη του στο InBusinessNews το μέλος της κοινοπραξίας Πάμπος Καπνός.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου συστήματος κύριε Καπνέ;
Από αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 5 Ιουλίου η Cyprus Public Transport (CPT) που αποτελείται από την Malta Lines Ltd και την Kapnos Airport Shuttle θα είναι πλέον στο τιμόνι των δημόσιων λεωφορείων της Κύπρου για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Ποιος είναι ο αριθμός του νέου στόλου λεωφορείων σας που θα οδηγήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες στο μέλλον;
Με χαρά σας ανακοινώνω πως 300 νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία μας θα προσφέρουν στους επιβάτες μας το εισιτήριο τους για τη νέα εποχή. Αποστολή της CPT είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών λεωφορείων και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μέσω ενός συστήματος ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα στο κράτος και τους πολίτες.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του νέους συστήματος;
Το νέο σύστημα θα μειώσει σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρησης, ενώ θα έχει τον λιγότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον, χάρη στον νέο στόλο λεωφορείων που είναι εξοπλισμένα με ευρωπαϊκών προδιαγραφών μηχανές EURO 6.
Θα δούμε και νέα δρομολόγια κύριε Καπνέ;
Ασφαλώς και στόχος είναι να υπάρξει και αποκέντρωση. Για παράδειγμα θα υπάρχουν απευθείας δρομολόγια από Αγλαντζιά στη Λακατάμια και το αντίθετο χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνεις στο κέντρο και να αλλάζεις λεωφορείο. Αυτό θα εξοικονομεί στους επιβάτες μας και χρόνο και χρήμα καθώς τα κόμιστρα που προσφέραμε προηγουμένως δεν θα διαφοροποιηθούν. Θα υπάρχει επίσης app που θα σε ειδοποιεί για το πόσο κοντά βρίσκεται το λεωφορείο σου, ενώ ανάλογα με το δρομολόγιο θα υπάρχει συχνότητα λεωφορείων από 10 μέχρι 30 λεπτά.
 
Θα προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας;

Με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο κοινό, η CPT έχει ήδη ανακοινώσει την προκήρυξη πολλών νέων θέσεων εργασίας και θα συνεχίσει να προσλαμβάνει προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε οδηγούς, πωλητές εισιτηρίων, διοικητικό προσωπικό, μηχανικούς, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού και λογιστές. Υπολογίζουμε πως θα προσλάβουμε περίπου άλλους 150 εργαζόμενους.

Θα προσφερθεί κάποια εκπαίδευση στους εργαζομένους;
Με γνώμονα τη δημιουργία ενός δυνατού και σύγχρονου συστήματος, όλοι εργαζόμενοι θα παρακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα επιμορφωτικά σεμινάρια για τη δημόσια υγιεινή, την ασφάλεια, και την επαγγελματική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
 
Tι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους του υφιστάμενου συστήματος;
Η CPT θα εργοδοτήσει όλο το υφιστάμενο προσωπικό με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

Πως μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση;
Όλοι οι εργαζόμενοι του υφιστάμενου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, τηλεφωνώντας στο 70004647 ή στέλνοντας e-mail στο transport@grsrecruitment.co. Για τις νέες θέσεις εργασίας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας μας μέσω του hr@publictransport.com.cy

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»