Minerva: Μείωση ατυχημάτων στο κλάδο οχημάτων λόγω κορωνοϊού

Η Διεύθυνση της Μινέρβα Ασφαλιστικής όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση της έχει εξετάσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται η Εταιρεία λόγω κορωνοϊούκαι έχει καταλήξει, σε προκαταρτική βάση, ότι οι κυριότερες πιθανές επιπτώσεις στη κερδοφορία και στην ρευστότητα της Εταιρείας ενδέχεται να προκύψουν από τα πιο κάτω: 
 
-Η επίδραση στις λειτουργικές δραστηριότητες αναμένεται να μην είναι σημαντική, με βάση τις ενέργειες που έχει αναλάβει η Εταιρεία και την ικανότητα του προσωπικού της Εταιρείας να λειτουργεί εξ αποστάσεως και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινή λειτουργία και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 
-Ο ασφαλιστικός κίνδυνος στον Γενικό Κλάδο δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά. Ο κύκλος εργασιών,  λαμβάνοντας υπόψη την φύση των εργασιών και ιδιαίτερα στο ότι το 70% των ασφαλίστρων απορρέει από  την υποχρεωτική ασφάλιση στο κλάδο οχημάτων “motor liability”, δεν αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από ακυρώσεις συμβολαίων.
 
-Όσο αφορά τις απαιτήσεις, αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση της συχνότητας των ατυχημάτων στον κλάδο οχημάτων λόγω της μείωσης της διακίνησης των πολιτών τόσο λόγω της αναστολής φοίτησης στα σχολεία/εκπαιδευτήρια όσο και άλλες απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών αλλά και γενικότερα του περιορισμού για κάποια περίοδο στις απαραίτητες διακινήσεις.
 
-Περαιτέρω η Εταιρεία με τις διευκολύνσεις που παρέχει και τους εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης δεν αναμένει σημαντική αρνητική επίδραση στην ρευστότητα.
 
-Ο ασφαλιστικός κίνδυνος είναι πολύ μικρός όσο αφορά τον κλάδο ζωής και δεν αναμένεται να επηρεαστεί από εξαγορές ή θανάτους.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett