Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επιστολή KPMG Κύπρου στον Πρόεδρο για άμεση επανεκκίνηση των τομέων τουρισμού και ξένων επενδύσεων

Επιστολή με εισηγήσεις για άμεση επανεκκίνηση των τομέων του τουρισμού και των ξένων επενδύσεων, απέστειλε το βράδυ της Τρίτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η KPMG Κύπρου. 
 
Προ επίτευξη αυτού του στόχου, η KPMG Κύπρου προβαίνει στην επιστολή της σε εισηγήσεις σε σχέση με ενέργειες και δημιουργία κατάλληλων υποδομών που θα στοχεύουν στον αποτελεσματικό έλεγχο των ξένων επισκεπτών για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα για άνοιγμα των αεροδρομίων τέλος Μαϊού, αρχές Ιουνίου.
 
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της KPMG Κύπρου Μιχάλης Αντωνιάδης τόνισε πως «το εθνικό μας εισόδημα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα», σημειώνοντας ότι «οι βασικοί πόροι του εθνικού μας εισοδήματος είναι ο τουρισμός και οι ξένες επενδύσεις και θα πρέπει αυτά να ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα γιατί μπορούν να δώσουν λύσεις σε μικροοικονομικό επίπεδο».
 
Αυτή την στιγμή φεύγουν λεφτά συνεχώς από την Δημοκρατία, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, λόγω των εισαγωγών που διενεργούμε για να λειτουργούν υπεραγορές και άλλα ενώ την ίδια στιγμή δεν έρχονται λεφτά στην Δημοκρατία.
 
Πρωταρχικός στόχος είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά γιατί τα επακόλουθα όσον αφορά την οικονομική ζημιά η οποία ακολουθεί, μπορεί να είναι πολύ χειρότερα, πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της KPMG Κύπρου είπε ότι «θα πρέπει να τροχοδρομηθεί» το άνοιγμα των αεροδρομίων, προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου να έρχονται ξένοι επισκέπτες και να υπάρχει παράλληλα η αναγκαία υποδομή να τους υποδεχθεί» σε περίπτωση που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.  
 
Δαπανούμε τώρα χρήματα για να μείνουμε σπίτι, αντί αυτού, κομμάτι αυτών των λεφτών να επενδυθούν σε υποδομή και στους ελέγχους όλων όσων φθάνουν στην Κύπρο από το εξωτερικό, σημείωσε.
 
Για να επιτευχθεί αυτό, συνέχισε, «στην επιστολή μας κάνουμε εισηγήσεις για να γίνει μια υποδομή και να υπάρχει αυστηρός έλεγχος όλων όσων έρχονται στην Δημοκρατία κατά πόσον αυτοί είναι θετικοί στον COVID-19».

"Πρώτα πρέπει να στήσουμε την υποδομή για να μπορούμε να δεχθούμε επισκέπτες και μετά να γίνει έντονη διαφήμιση της Κύπρου στις χώρες που έχουν πρόβλημα από τον κορωνοϊό και κατά κύριο ρόλο σε άτομα τρίτης ηλικίας, υπογράμμισε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, «θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον γεωγραφικό μας χώρο και τις κλιματολογικές μας συνθήκες που δεν υποστηρίζουν εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και το γεγονός ότι πήραμε τα πιο αυστηρά μέτρα για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού».  
 
"Και τώρα που βράζει το σίδερο στις χώρες που υποφέρουν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία και σκανδιναβικές χώρες να απευθυνθούμε στον πληθυσμό αυτών των χωρών, κατά κύριο ρόλο στα άτομα τρίτης ηλικίας, καλώντας τους να έρθουν τώρα σε μια χώρα, όπως η Κύπρος, η οποία έχει υποδομή και δεν υποστηρίζει την εξάπλωση του κορωνοϊού, είτε ως τουρίστες είτε να αγοράσουν κατοικία για να διαμένουν στην Κύπρο τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους στις χώρες τους υπάρχει πρόβλημα", υπογράμμισε.
 
Υποδομές και έκδοση πιστοποιητικών στα αεροδρόμια
Αναφερόμενος στο πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει με το άνοιγμα των αεροδρομίων, ο Πρόεδρος της KPMG Κύπρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι αυτό είναι ο αυστηρός έλεγχος όσων έρχονται στην Κύπρο, οι οποίοι "είτε θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό από αεροπορική εταιρεία ότι είναι καθαροί από κορωνοϊό ή να ελέγχονται στο αεροδρόμιο".
 
Στο σημείο αυτό, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε σε αεροπορικές εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ελέγχουν όλους τους επιβάτες τους και θα εκδίδουν σε δέκα λεπτά πιστοποιητικά ποιος έχει ή όχι κορωνοϊό.
 
Είπε ακόμη ότι «θα πρέπει να γίνει μια υποδομή στους χώρους που θα κινούνται οι τουρίστες όπως ξενοδοχεία και άλλα με απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως αποστάσεις σε χώρους, απολυμάνσεις, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξει και «ένα τρίτο πλάνο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που έχουμε ξανά οποιαδήποτε έξαρση του κορωνοϊού».
 
Θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που δεν δουλέψουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα και έχουμε έξαρση του κορωνοϊού το οποίο θα περιλαμβάνει σχεδιασμό για μετατροπή ξενοδοχείων ή κλινών σε χώρους προστασίας ασθενών, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, πρόσθεσε.
 
Για παράδειγμα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στην Σουηδία όπου οι αεροσυνοδοί των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι γνωρίζουν από θέματα πρώτων βοηθειών, εκπαιδεύτηκαν ως βοηθοί νοσοκόμοι.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη