Πρώτο διαδικτυακό συνέδριο για τις επιπτώσεις του COVID-19 σε Οικονομία και επιχειρήσεις

Με τη συμμετοχή πέραν των 1.000 επιχειρηματιών, CEOs, διευθυντικών στελεχών μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων, ανώτερων στελεχών κυβερνητικών τμημάτων αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, πραγματοποιείται την Τετάρτη 29 Απριλίου το πρώτο Online Cyprus Economic Summit  Covid-19 με κύριο θέμα τις επιπτώσεις από την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός στην κυπριακή Οικονομία.

Καθώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης κρίσης από τις επιχειρήσεις πουθενά στον κόσμο, με τις κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και κάθε επιχειρηματίας και CEO να βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά, βασικοί στόχοι του διαδικτυακού Οικονομικού Summit COVID-19 είναι από την μια οι επιχειρηματίες και οι CEOs να ακούσουν τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις του κράτους τόσο για βραχυπρόθεσμα όσο και για μακροπρόθεσμα μέτρα, ενώ από την άλλη το κράτος να ακούσει τις επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις, τις προβλέψεις και τις εισηγήσεις των επιχειρηματιών και CEOs,

Την ίδια ώρα, οι Κύπριοι επιχειρηματικοί ηγέτες θα έχουν την ευχέρεια να ακούσουν από άλλους επιχειρηματίες και να ανταλλάξουν σημειώσεις για το τι μέτρα παίρνουν ή πρέπει να πάρουν.
Στο summit, το οποίο είναι μια μαζική online σύναξη των CEOs των εταιρειών της Κύπρου, θα παρέμβει ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης ο οποίος θα αναφερθεί στις πρώτες προβλέψεις και εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το πόσο θα επηρεάσει η κρίση την οικονομία το 2020 και το 2021, ενώ θα αναπτύξει και τις πολιτικές της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου θα αναφερθούν στις επιπτώσεις στο κυπριακό επιχειρείν, θα προβούν σε προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ για το 2020 και 2021, ποιοι τομείς επηρεάζονται περισσότερο, ενώ θα προβούν και σε ανάλυση των εισηγήσεων του επιχειρηματικού κόσμου.

Για τον ρόλο του τραπεζικού τομέα και πώς οι τράπεζες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις θα αναφερθούν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν οι κυπριακές επιχειρήσεις θα αναφερθούν οι Ευγένιος Ευγενίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Κύπρου,  Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, KPMG, Χρίστης Χριστοφόρου, Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος, Deloitte Κύπρου και ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος, EΥ Κύπρου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο πατήστε εδώ

Στο διαδικτυακό αυτό summit αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 επιχειρηματίες, CEOs, διευθυντικά στελέχη των μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων, ανώτερα στελεχη κυβερνητικών τμημάτων αλλά και εκπροσώποι των ΜΜΕ.

Το summit θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η είσοδος είναι κατόπιν πρόσκλησης, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες
Οργανωτής: ΙΜΗ
Χρυσοί Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Deloitte, EY, KPMG, PwC
Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, REPORTER
              
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΙΜΗ: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού