Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ και ΣΙΑ ΔΕΠΕ καλωσορίζει τον Alper Ali Riza στην ομάδα της

Η ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ και ΣΙΑ ΔΕΠΕ, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Alper Riza QC. Ο κ. Riza είναι γνωστός στην Κύπρο σε πολλούς ως τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Cyprus Mail και ως εγνωσμένου κύρους νομικός με λαμπρή και μακρά σταδιοδρομία στο δικηγορικό επάγγελμα.

Έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας το 1973 και στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε με το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βρισκόταν τότε στην αρχή της εξέλιξης του. Ακολούθως, σαν δικηγόρος ανέλαβε και χειρίστηκε μια σειρά από σημαντικές υποθέσεις, όπως:

• R v Secretary of State ex parte Bugdaycay [1987], House of Lords - σχετικά με την εύλογη πιθανότητα δίωξης σε υποθέσεις προσφύγων,
• R v Secretary of State ex parte Ross-Clunis [1991], House of Lords - σχετικά με το νόμο περί Βρετανικής Ιθαγένειας,
• R v Collin Miller {2010} Court of Appeal, Criminal Division - σχετικά με ζητήματα εγκληματικής ροπής εφήβων,
• R (On the Application of Nicolaou) v Redbridge Magistrates Court Divisional Court [2012] - σχετικά με το νόημα του όρου "Take out of the UK" στο πλαίσιο του νόμου περί Απαγωγής Παιδιών 1984,
• Guzelyurtlu v Cyprus & Turkey (2018) European Court of Human Rights, Grand Chamber - σχετικά με την υποχρέωση των κρατών να συνεργάζονται για τη διερεύνηση δολοφονιών,
• Ledra Advertising and others v European Commission and European Central Bank [2016] Court of Justice of the EU, Grand Chamber - σχετικά με τη νομιμότητα του πλαισίου της οικονομικής διάσωσης της Κύπρου.

Το 1991, ο κ. Riza έγινε ο πρώτος Κύπριος υπήκοος που αναγορεύθηκε Queen’s Counsel (Σύμβουλος της Βασίλισσας της Αγγλίας, τίτλος που απονέμεται σε εξέχοντες μάχιμους δικηγόρους στην Αγγλία) μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960. Το 1992 διορίστηκε δικαστής μερικής απασχόλησης με δικαιοδοσία εκδίκασης αστικών και ποινικών υποθέσεων.

Ο κ. Riza ο οποίος έχει έδρα τα Chambers Goldsmith στο Middle Temple του Λονδίνου, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο και μιλάει άπταιστα και την ελληνική γλώσσα. Ως ομιλητής και συχνός σχολιαστής επί κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων που επηρεάζουν και τη χώρα μας, χαίρει της εκτίμησης των ακροατών και αναγνωστών του αλλά και πολλών συναδέλφων του. Για τις απόψεις του σχετικά με τα ζητήματα της οικονομικής διάσωσης της Κύπρου από την κρίση του 2013, πατήστε εδώ.

Είναι για εμάς, την ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ και ΣΙΑ ΔΕΠΕ, μεγάλη χαρά και προνόμιο να έχουμε τον κ. Riza στην ομάδα του δικαστηριακού τμήματός μας και προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια συνεργασία μαζί του, έχοντας την πλήρη πεποίθηση ότι θα καταστεί αμοιβαία επωφελής για τους πελάτες μας αλλά και για την ίδια την Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.neo.law
 

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»