Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Εγκαινιάζει Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης για τον COVID-19

Η πανδημία SARS-CoV-2 έχει προκαλέσει πρωτοφανή προβλήματα στη διαχείριση της δημόσιας υγείας και πολλές κοινωνικές προκλήσεις. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θέτει την εμπειρογνωμοσύνη του στην υπηρεσία της κοινωνίας, εγκαινιάζοντας μια διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης του κοινού, η οποία φιλοξενεί πληθώρα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου και ενός διαδικτυακού Διαγνωστικού Εργαλείου του COVID-19, συμβουλές για την ασφάλεια και υγεία, σχετικές έρευνες και αναλύσεις, αλλά και δημόσιες παρεμβάσεις του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, καθώς και τις κυριότερες κυβερνητικές ανακοινώσεις.
 
Η Πύλη Υγείας και Έρευνας (www.unic.ac.cy/coronavirus/) για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στοχεύει στη παροχή συνεχούς πληροφόρησης στο κοινό σε σχέση με τον COVID-19, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στην Κύπρο, και περιλαμβάνει λίστα με όλα τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί τηλεφώνων, σημεία επαφής και άλλες χρήσιμες πηγές για την περίοδο της κρίσης.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξής αναρτήσεις:
 
Διαγνωστικό Εργαλείο για τον COVID-19: Τα άτομα που υποψιάζονται ότι πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορούν να αξιοποιήσουν το Διαγνωστικό Εργαλείο για τον COVID-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αυτό το εύχρηστο διαδυκτιακό εργαλείο μπορεί να καθορίσει κατά πόσο κάποιος/α ίσως να νοσεί από τον ιό COVID-19 και τον/την καθοδηγεί αναλόγως για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει. Το εργαλείο αυτό μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί και από άτομα που είναι φορείς του ιού και βρίσκονται σε απομόνωση.
 
Συμβουλές για Υγιεινή Ζωή: Τα αναγκαία μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, έχουν αναμφίβολα επηρεάσει την καθημερινότητά μας, περιλαμβανομένων της άσκησης και της διατροφής μας. Παράλληλα, μας ζητείται να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, τόσο σωματικά όσο και νοητικά. Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μέσω της πύλης Υγείας και Έρευνας, βοηθούν τα ενδιαφερόμενα άτομα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, παρέχοντάς τους συμβουλές για την υγεία τους, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 
Έρευνες και Αναλύσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: Μια άλλη σημαντική συνιστώσα της πύλης είναι η συνεχής παρουσίαση σχετικών αναλύσεων και ερευνητικών αποτελεσμάτων, από τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου. Αυτό το μέρος περιλαμβάνει, μελέτες, άρθρα, και σειρές podcast. Περιλαμβάνει ακόμα συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και σχόλια μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στα ΜΜΕ για την τρέχουσα κατάσταση. Μεγάλος αριθμός από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης και, παράλληλα, προσκαλούμε και καλωσορίζουμε συνεργασίες από άλλα πανεπιστήμια ή/και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο covid19@unic.ac.cy εάν υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία σε σχέση με τις πιο πάνω θεματικές γύρω από τον COVID-19.
 
Περισσότερες πληροφορίες και εργαλεία θα διατεθούν στο κοινό τις επόμενες ημέρες. Εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ευχόμαστε να είσαστε υγιείς κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, να προσέχετε, να φροντίζετε τους εαυτούς και τις οικογένειές σας, αλλά και τους συνανθρώπους μας, εφαρμόζοντας τη σωστή κοινωνική αποστασιοποίηση και ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας το συντομότερο δυνατό.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας