DP World Limassol: «Όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στο τερματικό διεξάγονται κανονικά»

«Στην DP World, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας αποτελεί πάντοτε προτεραιότητά μας. Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουμε στην παροχή ενός δικτύου συνδεσιμότητας και λύσεων της αλυσίδας εφοδιασμού, διευκολύνοντας τη διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τον COVID-19 και λαμβάνουμε μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία και την ασφάλεια της κοινότητάς μας.     
 
Η DP World Limassol, ως εταιρεία που διαχειρίζεται εξαιρετικά σημαντικές υποδομές στο λιμάνι Λεμεσού, ζωτικές για την κυπριακή οικονομία, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίων δράσης  που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών της. Σήμερα, όλες οι εμπορικές δραστηριότητες καθώς και οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης στο τερματικό διεξάγονται κανονικά.
 
Στη διάρκεια αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, η συνεργασία μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης, επιχειρηματικής κοινότητας και δημόσιου τομέα είναι απολύτως αναγκαία και ως εκ τούτου εργαζόμαστε στενά με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
 
Με σκοπό να προστατέψουμε τη λιμενική κοινότητα αλλά και εκείνους με τους οποίους τα μέλη της έρχονται σε επαφή, όπως οι επισκέπτες, τα μέλη του πληρώματος των σκαφών κ.λπ. διασφαλίζουμε όπως όλοι όσοι διατηρούν τη βάση τους ή δραστηριοποιούνται στο τερματικό που βρίσκεται υπό την ευθύνη της DP World Limassol, συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των τοπικών αρχών.
 
Πέρα από τα προληπτικά αυτά μέτρα, η DP World Limassol έχει προχωρήσει στην ακύρωση όλων των επιχειρηματικών ταξιδιών του προσωπικού της όπως και την αναβολή των εκδηλώσεων ενώ όλες οι συναντήσεις διεξάγονται ψηφιακά όποτε είναι εφικτό. Παράλληλα, έχουν γίνει διευθετήσεις για το προσωπικό που μπορεί να εργαστεί από το σπίτι ενώ εφαρμόζεται αυστηρός κώδικας συμπεριφοράς σε θέματα ασφάλειας σε κάθε γραφειακό περιβάλλον, όπου και έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα βάσει των σχετικών οδηγιών. Επιπλέον, διατηρούμε όσο το δυνατό αναγκαίες προμήθειες, θέτοντας σε εφαρμογή πρωτόκολλα στη βάση των οποίων μπορούν να ενεργοποιηθούν άμεσα επιπρόσθετες διαδικασίες απολύμανσης και υποχρεωτικού περιορισμού σύμφωνα με τις εισηγήσεις των κυβερνητικών φορέων και των υπηρεσιών υγείας.
 
Αυτή τη στιγμή ο κυριότερος μας στόχος είναι να προστατέψουμε αποτελεσματικά όλους τους φορείς της λιμενικής κοινότητας, εξυπηρετώντας με ασφάλεια τους πελάτες μας και διασφαλίζοντας παράλληλα, τη συνέχιση της επιχειρησιακής μας λειτουργίας προς όφελος της κυπριακής οικονομίας. Η DP World Limassol ήδη εφαρμόζει προληπτικά μέτρα στο λιμάνι και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του προσωπικού της. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα της DP World Limassol για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς ενώσαμε τις δυνάμεις μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε όλοι να λειτουργήσουμε. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογικότητα μπορούμε να το ξεπεράσουμε».
 

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»