Κορωνοϊός: Οι Σχολές Pascal Λάρνακας εφαρμόζουν εξ αποστάσεως διδασκαλία

Έχοντας ως προτεραιότητά μας τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η οποία αξιολογείται ως το υπέρτατο αγαθό, και μετά τις εξαγγελίες του ΥΠΠΑΝ για απαραίτητη αναστολή λειτουργίας των Σχολείων μέχρι τις 27 Απριλίου, οι Σχολές Pascal Λάρνακας έχουν - από την πρώτη κιόλας στιγμή - προχωρήσει με σύγχρονες μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
 
Συγκεκριμένα, οι Σχολές έθεσαν σε λειτουργία τη δική τους πλατφόρμα (4schools), στην οποία το διδακτικό προσωπικό των Σχολών έχει καταρτιστεί και εκπαιδευτεί από το 2015, όταν η πλατφόρμα είχε πρωτοεισαχθεί στις Σχολές μας. Η εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού, επικοινωνία με γονείς και μαθητές, καθώς επίσης και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση αναφορικά με τις όποιες τελευταίες εξελίξεις.
 
Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί μας, ανοίγουν παράλληλα κανάλια επικοινωνίας με τους μαθητές μας, για διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας το Zoom© (πρωτοπόρο μέσο στη σύγχρονη βιντεοεπικοινωνία), τη Microsoft Teams© (διαδικτυακή πύλη της Office 365 για ομαδική επικοινωνία και συνεργασία), το Skype© καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 
Η καθήλωση των μαθητών μας στα σπίτια τους είναι για τις Σχολές μας μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την οποία, ευτυχώς, υπήρχε πλάνο και δομημένο σχέδιο. Ενεργώντας προληπτικά, οι Σχολές μας ήταν σε θέση από την πρώτη κιόλας μέρα να παρέχουν ποιοτική διδασκαλία και εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές ενόψει και των Διεθνών και άλλων εξετάσεων που πιθανόν να κληθούν να παρακαθίσουν το καλοκαίρι.
 
Και επειδή γνωρίζουμε, ότι μέσα από κάθε κρίση αντλούνται νέες ευκαιρίες, ξέρουμε ότι το μέλλον της Εκπαίδευσης βρίσκεται στην Τεχνολογία και σε αυτήν επενδύουμε.
 
Τέλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, άπαντες στις Σχολές Pascal Λάρνακας, βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δίπτυχο: Υγεία - Παιδεία. Καλούμε όλους, μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς, να περιοριστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό και ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη σε όλους.

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»