Μνημόνιο συνεργασίας Great Place to Work Cyprus και Πανεπιστημίου Κύπρου

Έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς και την προώθηση της επιστήμης της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού προς αμοιβαίο όφελος των δύο Συμβαλλόμενων Μερών και της κοινωνίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΠΔΑΔ) του Πανεπιστημίου Κύπρου και η εταιρεία Great Place to Work Cyprus (GPtWC®), υπέγραψαν την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, Μνημόνιο Συνεργασίας.
 
Το Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν, εκ μέρους του ΜΠΔΑΔ, η Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Ελένη Σταύρου-Κωστέα και εκ μέρους της GPtWC® ο Γενικός Διευθυντής, κ. Κυριάκος Ιακωβίδης, προνοεί μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του ΜΠΔΑΔ του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως Ακαδημαϊκού Συμβούλου, στην αξιολόγηση των πρακτικών και πολιτικών των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, όσον αφορά στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, με την μεθοδολογία και τη διαδικασία αξιολόγησης, την οποία έχει καθιερώσει η GPtWC® διεθνώς.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, η Διευθύντρια του Προγράμματος  Καθηγήτρια Ελένη Σταύρου-Κωστέα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνεργασία, τονίζοντας ότι το Μνημόνιο θα λειτουργήσει ως πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Μερών. Συγκεκριμένα, τόνισε:
 
«Το ΜΠΔΑΔ εκτιμά την νέα αυτή συνεργασία με την εταιρία Great Place to Work® Cyprus, η οποία έχει σκοπό την πιστοποίηση εταιριών και οργανισμών στην ορθή εφαρμογή πρακτικών ΔΑΔ. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας αυτή, θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και ωφέλιμη για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες του Προγράμματος, το ίδιο το Πρόγραμμα αλλά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου γενικότερα, καθώς, μέσα από την ανάλυση πληροφοριών και δεδομένων των εταιριών που εδρεύουν στην Κύπρο, θα αναδειχθούν πρότυπα ορθής εφαρμογής και βέλτιστων πρακτικών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
 
»Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι μέσα από τη δική μας εμπειρογνωμοσύνη στο ΠΚ, θα συμβάλουμε στην αξιολόγηση και ανάπτυξη των ορθών πολιτικών και πρακτικών σε θέματα ΔΑΔ στην Κύπρο και κατ’ επέκταση στην περαιτέρω ανάδειξη της αναγκαιότητάς τους, για την αποτελεσματική λειτουργία των διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων στον τόπο μας».
 
Με τη σειρά του, ο Γενικός Διευθυντής της GPtWC®, κ. Κυριάκος Ιακωβίδης, ανέφερε:
« Με την επιτυχή δραστηριότητα του, τα τελευταία 30 χρόνια και παρουσία σε 59 χώρες ,ο οργανισμός Great Place to Work® έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη εργασιακών χώρων που χαρακτηρίζονται από μια κουλτούρα Υψηλής Εμπιστοσύνης ( όπως την βιώνει το προσωπικό) και Υψηλής Απόδοσης. Φιλοδοξία μας, με τη συνεργασία του ΜΠΔΑΔ είναι να πετύχουμε το ίδιο και στην Κύπρο. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε τεχνογνωσία και πρακτικά εργαλεία στις επιχειρήσεις στη Κύπρο να βελτιώσουν το εργασιακό κλίμα ενισχύοντας την εμπιστοσύνη  των ανθρώπων τους προς την ηγεσία της εταιρίας και της δέσμευσης τους προς την εργασία τους. Οι εταιρίες που το πετυχαίνουν, μέσα από μια διαδικάσία αξιολόγησης, θα δικαιούνται πιστοποίηση και διάκριση με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα και καθιερωμένα κριτήρια, γεγονός που θα τους προσθέσει αξία στην εικόνα και μάρκα εργοδότη που προβάλλουν»

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;