Στην λεωφόρο Ομονοίας μεταφέρεται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

InBusinessNews  13/03/2020 10:15
Στην λεωφόρο Ομονοίας μεταφέρεται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Στην λεωφόρο Ομονοίας μεταφέρεται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

InBusinessNews  13/03/2020 10:15

Αλλάζουν τα πλάνα για την μεταστέγαση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, μετά το ναυάγιο των σχεδιασμών για το κτήριο του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτήριου Λεμεσού στην οδό Γλάδστωνος, στη Λεμεσό.

RELATED ARTICLES

 

Σύμφωνα με την «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Υφυπουργείου έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Οικονομικών το κτήριο που στεγαζόταν παλαιότερα η ναυτιλιακή εταιρεία Ιnterorient, στην οδό Θάλειας, πάροδο της λεωφόρου Ομονοίας. 

Μιλώντας στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αγορά του ακινήτου με τον ιδιοκτήτη του, σε συνδυασμό με τις εργασίες αναβάθμισης που πρέπει να προηγηθούν.

Στόχος, υπέδειξε η κυρία Πηλείδου, είναι οι τελικές αποφάσεις να παρθούν πριν από το καλοκαίρι προκειμένου μέχρι τον Δεκέμβριο το Υφυπουργείο να μετακομίσει στην νέα του έδρα, «με τρόπο να επιλύει το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υφυπουργείο, που σήμερα στεγάζεται σε τρία ενοικιαζόμενα κτίρια, με υψηλό κόστος». Και παράλληλα, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά κάτω από την ίδια στέγη οι διάφορες υπηρεσίες του, που απαριθμούν συνολικά 160 υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ακίνητο που έχει προεπιλεγεί θεωρείται προνομιακό, καθώς πέρα από την εγγύτητα του με το λιμάνι και τις πλείστες ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή, πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί ως προς το απαιτούμενο εμβαδόν (4.000 τ.μ.), ενώ λόγω της πρότερης του χρήσης ως κτήριο γραφείων, δεν απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες αναδιαρρύθμισης των χώρων.

Η προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου για μεταστέγαση του Υφυπουργείου στο κτήριο του Συνεργατισμού στην Γλάδστωνος, ανατράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν η Ελληνική Τράπεζα άσκησε τελικά το δικαίωμα που είχε και την τελευταία ημέρα, επέλεξε να κρατήσει το επιβλητικό κτήριο, αγοράζοντάς το από την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Μετά το ναυάγιο των σχεδίων, το ΥΠΟΙΚ βγήκε σε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά κτηρίου.

Το κτήριο της Ιnterorient επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα δύο που προτάθηκαν, μετά από αξιολόγηση που έγινε από τα Δημόσια Έργα. 

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας