ΣΕΛΚ: Ο κορωνοϊός εμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα

O τομέας μας όπως και οι υπόλοιποι επηρεάζεται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε στο InBusinessNews o Κυριάκος Ιορδάνου, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). 

Ως λογιστές/ ελεγκτές έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που φέρνει μαζί του το φαινόμενο του κορωνοϊού, κάτι που περιορίζει, διακόπτει και προβάλλει εμπόδια στην ομαλή άσκηση των εργασιών μας. Συγκεκριμένα, επηρεάζονται αναπόφευκτα τα ταξίδια στο εξωτερικό και η κάθοδος ξένων πελατών/συνεργατών στην Κύπρο, προσωπικό που έχει επιστρέψει από το εξωτερικό θα πρέπει να περιοριστεί, γεγονός που δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη επαφή με πελάτες, κάτι που έχει αντίκτυπο στον έλεγχο των εταιρειών, στην υποβολή των διαφόρων δηλώσεων και ολοκλήρωση άλλων εργασιών. Αυτό επιφέρει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αρκετών εργασιών. Η ελεγκτική εργασία δεν μπορεί να γίνει εκ του μακρόθεν και συνεπώς επηρεάζεται η άσκηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας, όπως επηρεάζεται και η κάθε επιχείρηση, μας εξήγησε αναφορικά με τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.
 
Πολλές από τις εργασίες μας γίνονται σε συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες, συνεπώς από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα, τότε αυτά γίνονται και δικά μας.

Οι συνέπειες του κορωνοϊού
Παραθέτοντας μας τις συνέπειες που αντιμετωπίζει ο τομέας από τον κορωνοϊό στάθηκε στην αδυναμία εξυπηρέτησης των πελατών (παρά μόνο εκ του μακρόθεν), στην πρόκληση καθυστέρησης όσον αφορά την ολοκλήρωση ελεγκτικών και συμβουλευτικών εργασιών, στην παρεμπόδιση της εξυπηρέτησης των πελατών του εξωτερικού με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και στην ακύρωση ταξιδιών, που επηρεάζει το business development (δεν μπορούν να προσκληθούν πελάτες και επενδυτές στην Κύπρο).
 
Εργασία από το σπίτι και τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στα μέτρα
Πέραν από το ότι άτομα που έχουν ταξιδέψει σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου πρέπει να περιοριστούν, o Κυριάκος Ιορδάνου μας ανέφερε ότι αρκετές εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν ώστε οι εργαζόμενοι τους να δουλεύουν απρόσκοπτα από το σπίτι ενώ διάφορες συνεδρίες θα γίνονται πλέον μέσω τηλεδιασκέψεων.
 
Παράλληλα, ο ΣΕΛΚ θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εκδόθηκαν και θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκδηλώσεων του, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»