Technofit EMS Studios: Μεταμόρφωση σε χρόνο ρεκόρ

Μα είναι δυνατόν να έχουμε αποτέλεσμα με μόνο είκοσι λεπτά γυμναστική την εβδομάδα και μάλιστα από τον πρώτο καιρό; Αυτό ήταν το πρώτο ερώτημα που θέσαμε με πολύ δυσπιστία στον ceo των TECHNOFIT EMS Studios Χριστόδουλο Χριστοδούλου και τον συνεργάτη του, Νίκο Κυριακίδη. Η απάντηση που λάβαμε ήταν καταφατική και, μάλιστα, με επιχειρήματα για το πώς λειτουργούν οι συνεδρίες EMS Training.
 
Όπως μας εξηγούν αρχικά, 20 λεπτά την εβδομάδα αντιστοιχούν σε τρεις έως πέντε ώρες στο γυμναστήριο. «Σε μια EMS συνεδρία, γυμνάζονται 650 μυϊκές ομάδες και γίνονται 85 μυϊκές συσπάσεις το δευτερόλεπτο. Επιπλέον, ενεργοποιούνται και οι εν τω βάθει μύες, εκείνοι δηλαδή που είναι δύσκολο να γυμναστούν μέσω της κλασικής γυμναστικής». 
Στη συμβατική γυμναστική, αναφέρουν, κατά τη διάρκεια της σύσπασης κινητοποιούνται 60%-65% των μυϊκών ινών ενός μυ, ενώ σε προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση έχει βρεθεί κινητοποίηση σχεδόν του συνόλου των μυϊκών ινών, με το ποσοστό να φτάνει το 95%-98%. Έτσι, τονίζουν, 20 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά.
 
Ιδανικό για πολυάσχολους
Σύμφωνα με τους κυρίους Χριστοδούλου και Κυριακίδη, οι οποίοι μας φιλοξένησαν στο EMS Studio στον Στρόβολο, συνδυάζοντας την πολυτέλεια του χρόνου με την επιθυμία για άσκηση, τα Technofit απευθύνονται σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους επιθυμούν άμεσα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο. «Τα Technofit EMS Studios απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, και ιδιαίτερα σε επιχειρηματίες, στελέχη, πολυάσχολους επαγγελματίες που έχουν λίγο ή καθόλου χρόνο για άθληση, άτομα που δεν τους αρέσει το γυμναστήριο, αλλά επιθυμούν να αθληθούν, αθλητές υψηλών επιδόσεων που επιθυμούν να αυξήσουν τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος με φυσικό τρόπο και να βελτιώσουν το σχήμα του σώματος τους, αλλά και μητέρες με περιορισμένο χρόνο.
 
Κλινική-ιατρική άσκηση
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και επιστημονικές έρευνες, σημειώνει ο ceo, το EMS Training της Miha Bodytec μπαίνει σε μια νέα τροχιά, αυτή της κλινικής-ιατρικής άσκησης. «Τα Technofit Studios, με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση, ήδη εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες και έχουν προχωρήσει σε σημαντικές συνεργασίες, με συνεργάτες που ανήκουν στον κλάδο της παραϊατρικής και αποκατάστασης», υπογραμμίζει.
Γι’ αυτό, όπως υποδεικνύει, τo EMS Training δεν λειτουργεί, πλέον, μόνο ως συσκευή άσκησης, αλλά έχει πολλά να προσφέρει και στον ευρύ κλάδο της υγείας και ευεξίας. Ο ίδιος, φέρνει ως παράδειγμα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, με την υπόμνηση ότι στην Κύπρο αριθμούν περίπου σε 90.000 ή ποσοστό 10,3% του συνολικού πληθυσμού του νησιού. Για να σημειώσει επί τούτου, ότι σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους μέσω του EMS Training. Πάντα φυσικά, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλά ασφαλείας, όπως ξεκαθαρίζει. «Αυτό», συνεχίζει ο κ. Χριστοδούλου, «είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα για τις δυνατότητες του EMS Training στο βραχυπρόθεσμο μέλλον».
 
Εξέλιξη και πρωτοπορία
Αναγνωρίζοντας τις νέες τάσεις και εξελίξεις της εποχής, τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο, τα Technofit EMS Studios, σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά και να πρωτοπορούν στις μελλοντικές προκλήσεις.
Αφού υποδεικνύει ότι τα Technofit είναι από τους πρώτους στη Κύπρο που έχουν εφαρμόσει την τεχνολογία του EMS, από το 2016, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία της ομάδας στο χώρο του αθλητισμού, στο fitness, στις διεθνείς αλυσίδες της υγείας και ευεξίας, ο κ. Χριστοδούλου σημειώνει πως σήμερα έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν τη δική τους αλυσίδα, που αποτελείται από επτά EMS Studios σε ολόκληρη την χώρα. Δύο στη Λευκωσία, δύο στην Αμμόχωστο και από ένα σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.
 
Συνεργάτες με επιστημοσύνη
Ο κ. Χριστοδούλου εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο της ομάδας του, τονίζοντας ότι όλοι τους οι συνεργάτες κατέχουν πολύπλευρες γνώσεις και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στον χώρο της υγείας, όπως PhD στις αθλητικές κακώσεις, μυϊκή ενδυνάμωση και διατροφή, κλινική άσκηση, κ.α. «Οι επιλογές μας είναι να συνεργαζόμαστε με επιστήμονες που να μοιράζονται τις ίδιες αξίες, επαγγελματισμό και πάθος για εξέλιξη. Η φιλοσοφία των Technofit EMS Studios είναι να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες EMS με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, σε ένα πιο ευρύ φάσμα της υγείας που ξεφεύγει τελείως από τα κλασσικά EMS Studios με τους ιμάντες αιώρησης, διάδρομους, ποδήλατα και άλλα βοηθήματα γυμναστικής», υπογραμμίζει.
 
Συνεχής εκπαίδευση
Απόλυτη είναι η συμμόρφωση των Technofit Studios με τα πρωτόκολλα ασφάλειας safety-first και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το EMS Training, η οποία, όπως εξηγεί ο κ. Χριστοδούλου, περιλαμβάνει κανονισμούς για τον εξοπλισμό, τη χρήση των μονάδων EMS και των προϋποθέσεων για την εκπαίδευση του προσωπικού, που είναι συνεχής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη συνεργασία που υπάρχει με διάφορους φορείς του εξωτερικού, όπως το Glucker Kollag Γερμανίας, την επίσημη αντιπροσωπία της Miha Bodytec, το EMS Business Academy, eBIODY (ιατρικό μηχάνημα διαγνωστικού ελέγχου σώματος), κ.α.
 
Οι ανάγκες του κάθε μέλους
Εκείνο που από την πλευρά του τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ο Νίκος Κυριακίδης, είναι ότι το κάθε μέλος των Technofit είναι ξεχωριστό, με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, οι οποίες όμως αναγνωρίζονται και ικανοποιούνται σε κάθε τους συνεδρία. Υπογραμμίζει δε, ότι με την πρόσφατη προσθήκη της νέας υπηρεσίας, είναι δυνατή η ανάλυση σύστασης σώματος με την ιατρική συσκευή eBiody, η οποία επιτρέπει να γνωρίζουν με ακρίβεια αρκετές παραμέτρους για την υγεία του κάθε μέλους και την πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί με την πάροδο των συνεδριών.
 
Στόχος η κορυφή
Ο ceo των Technofit EMS Studios επισημαίνει ότι στόχος τους είναι η συνεχής εκπαίδευση και συνεργασία με διάφορους φορείς, τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού, ώστε να είναι η πρώτη ασφαλέστερη επιλογή EMS στην Κύπρο, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
70001288
www.technofit.com.cy
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»