EY: Δέσμευση για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020

  • Πρώτη μεταξύ των Big Four ανακοινώνει το σχέδιό της για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Η ανακοίνωση αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδρομή της EY προς την βιωσιμότητα
  • Η δέσμευση καλύπτει και την υποστήριξη των πελατών της EY για τα δικά τους σχέδια βιωσιμότητας

Η EY ανακοίνωνει τα σχέδιά της για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020, μέσω της μείωσης και της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα. Η δέσμευση αυτή αντικατοπτρίζει τη θέληση της EY να καταστεί ένας πιο βιώσιμος οργανισμός, βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις και δίνοντας ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για να επιτύχει το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η EY θα εστιάσει σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών που παράγονται από τα ταξίδια, τις βιώσιμες πρακτικές προμηθειών και της μεγαλύτερης συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών στην ενέργεια που χρησιμοποιεί για την ηλεκτροδότηση των γραφείων της. Θα αγοράσει, επίσης, carbon credits για να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα της και θα επενδύσει σε έργα, τα οποία θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα ή θα απομακρύνουν τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα, όπως για παράδειγμα τα έργα αναδάσωσης.

Παράλληλα με το έργο που αναλαμβάνει για την επίτευξη του μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, η EY επεκτείνει την παγκόσμια στρατηγική της σχετικά με τη βιωσιμότητα, η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη προς τις προσπάθειες των πελατών της να καινοτομούν και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές άνθρακα, παράλληλα με την επιδίωξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει ήδη αναλάβει η EY για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μεταξύ των οποίων: 

  • Σχεδίασε την περιβαλλοντική της στρατηγική, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις περιβαλλοντικές αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης και της αναφοράς του αποτυπώματος άνθρακα της EY κατά τα τελευταία 10 χρόνια.
  • Εξέδωσε μια παγκόσμια αναφορά για το περιβάλλον για το οικονομικό έτος (ΟΕ) 2018, η οποία καθόριζε ότι το παγκόσμιο δίκτυο της EY φέρει συλλογική ευθύνη για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. 
  • Πέτυχε την μείωση, μεταξύ των οικονομικών ετών 2017 και 2019, των ενεργειακών εκπομπών των γραφείων της κατά τουλάχιστον 11%, παράλληλα με την αύξηση των δραστηριοτήτων της, με αποτέλεσμα την κατά 25% μείωση των ενεργειακών εκπομπών ανά εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης.
  • Κατά τα τελευταία 15 χρόνια οι πρωτοποριακές υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΕΥ υποστηρίζουν τους πελάτες της στις διαδικασίες απεξάρτησης από τον άνθρακα και τις προσπάθειες επίτευξης της βιωσιμότητας, βοηθώντας τους να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων που περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την υποβολή σχετικών εκθέσεων.
  • Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ανέπτυξε ένα σύνολο κοινών δεικτών και αναφορών για τους μη-χρηματοοικονομικούς παράγοντες προς τους επενδυτές και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη.
  • Εισήγαγε ένα παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας προμηθευτών και περιβαλλοντικά κριτήρια για τις προμήθειές της για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών.
  • Συνεργάστηκε με προμηθευτές ξενοδοχείων, για να μειώσει τα απόβλητα, τις εκπομπές άνθρακα και την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της EY.
  • Οι άνθρωποι της EY έχουν αφιερώσει χρόνο και δεξιότητες για να επιταχύνουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μέσω του προγράμματος EY Ripples και βοήθησαν στην ανάπτυξη 100 επιχειρήσεων με αντίκτυπο που εστιάζουν στα κοινωνικό-περιβαλλοντικά ζητήματα.

Επιπλέον, η EY παγκοσμίως εστιάζει σε βιώσιμες λύσεις. Η EY στις Η.Π.Α. συμμετείχε σε μια Εικονική Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (VPPA) για την χρηματοδότηση και την κατασκευή δύο μεγάλης κλίμακας αιολικών πάρκων στο Τέξας, προκειμένου να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια μέσα στο 2020. Παράλληλα, η EY στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία σύναψης 10ετούς συμφωνίας με εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταικών πάρκων για την προμήθεια του 100% της ζήτησής της σε ενέργεια. Η EY στην Ινδία, έχει φυτεύσει 1 εκατομμύριο δέντρα από το 2010 ενώ σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κόστα Ρίκα, η EY έχει ήδη επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Μέσω του EY Ripples, οι άνθρωποι της EY έχουν συνεργαστεί με επιχειρηματίες με σημαντικό αντίκτυπο, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας σειράς περιβαλλοντικών επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο, με στόχους που περιλαμβάνουν την παροχή καθαρής και φθηνής ενέργειας σε οικογένειες εκτός δικτύου της Σιέρα Λεόνε και την παροχή ηλιακής ενέργειας σε κοινότητες της Κένυας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΥ, ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Η EY έχει τη δυνατότητα να γίνει παγκόσμιος ηγέτης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η επίτευξη του μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα αποτελεί σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση αυτής της φιλοδοξίας και την προστασία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές. Η EY αναπτύσσει καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις που αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις και οδηγούν στην πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη. Οι άνθρωποι της ΕΥ, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Κύπρο, αποτελούν κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή την προσπάθεια στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο τόσο για τους πελάτες της ΕΥ όσο και για τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται».
 

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY