Στην πρώτη γραµµή της παραγωγής

InBusinessNews  29/02/2020 07:53
Στην πρώτη γραµµή της παραγωγής

Στην πρώτη γραµµή της παραγωγής

InBusinessNews  29/02/2020 07:53
Οι μηχανές βρίσκονται σε διαρκή κι επιταχυνόμενη κίνηση και οι βιομήχανοι σε εγρήγορση. Απόδειξη τούτου οι αριθμοί, αδιάψευστοι μάρτυρες της ανόδου που καταγράφει ο κλάδος ανεβάζοντας σταθερά τα ποσοστά του κι έχοντας συνολική συμβολή 7,9% στο ΑΕΠ και 5,6% ειδικά στη μεταποίηση.

RELATED ARTICLES


 
Το νέο τεύχος του ΙΝ Business που κυκλοφορεί την Κυριακή, ακολουθεί και απαθανατίζει από το Α έως το Ω τη διαδικασία παραγωγής σε 10 από τις σημαντικότερες κυπριακές βιομηχανίες - πρότυπα, καταρτίζει τη λίστα με τις 154 μεγαλύτερες του τόπου, καταγράφει τα πλάνα και τις προβλέψεις σημαινόντων στελεχών του τομέα.

Διαβάστε ακόμα: Ch. Agrokipiotis Meatsolutions: Γεύση τέχνας κατεργάζεται
 
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα από τη Στατιστική Υπηρεσία στοιχεία, κατά το 2018 ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής έφτασε τις 123,8 μονάδες. Ήταν το ψηλότερο σημείο στο οποίο κατάφερε να ανέλθει από το 2010 κι έπειτα, όταν τότε είχε αγγίξει τις 131,9 μονάδες. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2019 ο δείκτης του κύκλου εργασιών της κυπριακής βιομηχανίας παρουσίασε αύξηση 7,3%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018. Ακόμα, στο κομμάτι της μεταποίησης έφτασε τον Νοέμβριο του 2019 τις 143,7 μονάδες, με αύξηση 9,1%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.

Διαβάστε ακόμα: Άλλα 3 Cafe Nero το 2020!

Το εύφορο κλίμα, στο οποίο η βιομηχανική παραγωγή διανύει μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το παρόν και το μέλλον περίοδο, βίωσε το ΙΝ Business κατά την επίσκεψή του σε δέκα από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανίες του τόπου μας. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της παραγωγής, καταγράψαμε και απαθανατίσαμε από το Α έως το Ω τη διαδικασία που παραλαμβάνει την πρώτη ύλη, για να τη μετατρέψει στο προϊόν που περιμένει η αγορά.

Μάθαμε από τα στελέχη της παραγωγής πώς φροντίζουν ώστε να είναι η ποιότητα που προσφέρουν εκείνη που ο καταναλωτής απαιτεί. 


Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας