S. Kapoor: Σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και ποιότητα είναι η διαφήμισή μας

Η Fleet Management δημιουργήθηκε το 1995 και στην αρχή ήταν μέρος της Noble Group. Το 2011 η εταιρεία αγοράστηκε από τον σημερινό πρόεδρο Harry Banga κι αποτελεί μέλος του Ομίλου Caravel που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Για την εταιρεία μιλά ο διευθυντής Sunil Kapoor.

Η εταιρεία ξεκίνησε με ένα μικρό αριθμό πλοίων, αλλά σήμερα η Fleet είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης πλοίων με 530 πλοία, 20.000 ειδικευμένους ναυτικούς και 800 εργαζόμενους.

Λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα με 25 γραφεία σε 12 χώρες και μια λίστα πελατών με περισσότερους από 90 πλοιοκτήτες.

Η 25ετής ανάπτυξη της εταιρείας βασίζεται ουσιαστικά σε ευχαριστημένους πελάτες και έχει καθαρά οργανικό χαρακτήρα.

Στην Κύπρο
Το γραφείο στην Κύπρο ιδρύθηκε το 2007 και προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη.

Η ομάδα αποτελείται από 40 εξειδικευμένους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση 40 πλοίων που λειτουργούν με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα.

Έχουμε πάντα ως στόχο να παραμείνουμε μπροστά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που απονεμήθηκαν με τις τελευταίες πιστοποιήσεις ISO, OHSAS, MLC και συστήματα ασφαλείας.

Οι προκλήσεις
Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων στην Κύπρο αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Ταξιδεύαμε συνεχώς σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακολουθώντας πιθανές ευκαιρίες για νέους πελάτες.

Ξεκινήσαμε με πλοία μετρημένα στη μια χούφτα και η αρχή ήταν δύσκολη. Κατά τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργούσαμε βασικά για να επιβιώσουμε. Όταν η επιχείρηση σταθεροποιήθηκε, ήρθε η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος το 2013. Όλοι οι λογαριασμοί ανεστάλησαν και η κατάσταση ήταν πολύ ζοφερή στο νησί. Παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων ιδιοκτητών μας και σταδιακά βγήκαμε από αυτή την κρίση χωρίς αλλοιώσεις.

Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η FML είναι πλέον μια πολύ επαγγελματική και δυναμική εταιρεία διαχείρισης πλοίων. Από το να είμαστε απλώς ένα υποκατάστημα, παίζουμε τώρα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού προφίλ της εταιρείας.

Η επόμενη δεκαετία
Για τις εταιρείες διαχείρισης πλοίων υπολογίζουμε μια ενδιαφέρουσα δεκαετία, αυτή θα μπορούσε να είναι η δεκαετία της πραγματικής ανάπτυξης για τις εταιρείες με όραμα.

Η εξέλιξη της ψηφιακής ναυτιλίας, η αύξηση τωv περιβαλλοντικών κανονισμών και η ανάγκη ενίσχυσης του επιπέδου εκπαίδευσης του πληρώματος απαιτούν την αφοσίωση στην τεχνική διαχείριση και τη διαχείριση του πληρώματος που οι πλοιοκτήτες θα δυσκολευτούν να παρέχουν.

Με την ιδιοκτησία πλοίων υπό πραγματική πίεση και τις απαιτήσεις από τους ρυθμιστικούς φορείς να μεγαλώνουν, όλο και πιο πολλοί πλοιοκτήτες θα στραφούν σε εταιρείες σαν τη Fleet για να διαχειριστούν τον στόλο τους.

Το μέλλον
Εν μέσω μιας επιδείνωσης στην κατάσταση της παγκόσμιας ασφάλειας, η μεγαλύτερη πρόκληση το 2020 είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ναυτικών και των πλοίων. Δεύτερον, θα καταβάλουμε προσπάθειες για τη μείωση των ρύπων που παράγονται από τη ναυτιλία.

Θα υπάρξουν περισσότεροι κανονισμοί και θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να καταβάλουμε πολλή προσπάθεια για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια οικονομικά αποδοτική διαχείριση των πλοίων τους.

Το όραμα
Μέσα από την αναταραχή στον τομέα, η προτεραιότητα μας είναι να στηρίζουμε και να κρατάμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας. Η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, η αξιοπιστία μας και η αφοσίωσή μας στην ασφάλεια, την ποιότητα και το περιβάλλον είναι η βασική μας φιλοσοφία.

Παρόλα αυτά, πρωταρχικός στόχος είναι η επέκταση της επιχείρησης. Στόχος είναι να φθάσουμε τα 50 πλοία υπό πλήρη τεχνική διαχείριση.

Αναμένουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τους πελάτες μας από τις ελληνικές, τουρκικές και νορβηγικές αγορές. Δεν δαπανούμε χρήματα για την προώθηση των υπηρεσιών μας και συνήθως διατηρούμε χαμηλό προφίλ - η σκληρή δουλειά μας, η ειλικρίνεια και η ποιότητα είναι η διαφήμιση της εταιρείας μας.
 
Facts & Figures
Ετήσιος τζίρος της FML Cyprus: USD 5,044,820.29
Προσωπικό: 40
Αριθμός καταστημάτων/παραρτημάτων στην Κύπρο ή /και εξωτερικό:
Headquarters: Hong Kong
Γραφεία σε όλο τον κόσμο: 25
Γραφείο στην Κύπρο: 1
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά