ALPHA Κύπρου: Πιστοποίηση ISO 26000 για αρχές Κοινωνικής Ευθύνης

Τεράστιας σημασίας διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο πέτυχε ο ALPHA Κύπρου, αφού μετά από αξιολόγηση της “CSR Company International”, πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ISO 26000, βάσει του οποίου ενσωματώνει στη λειτουργία του, τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). 


Το διεθνές πρότυπο ISO 26000 αφορά την ολιστική προσέγγιση σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, από όλα τα Τμήματα και λειτουργίες του ALPHA, που εφαρμόζεται με την καθοδήγηση της Aspon Consulting.


Η πιστοποίηση ISO 26000 επιβεβαιώνει ότι ο ALPHA Κύπρου κατά τη πρόσφατη διαμόρφωση της συνολικής στρατηγικής του, εστιάζει και παράλληλα λειτουργεί με σεβασμό σε επτά βασικές ενότητες της ΕΚΕ:

  • Σεβασμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Εργασιακές πρακτικές που διασφαλίζουν ίσες, δίκαιες, διαφανείς και υγιείς συνθήκες εργασίας. Διάλογος και Δίκαιες Λειτουργικές Πρακτικές
  • Προστασία του περιβάλλοντος
  • Λειτουργία με έντιμο τρόπο ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων
  • Προστασία των καταναλωτών – τηλεθεατών
  • Συνεργασία με τις κοινότητες (ομάδες πολιτών) ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας
  • Έντιμη και συνετή διακυβέρνηση που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των συμμετεχόντων/ενδιαφερομένων

Την επιθεώρηση και αξιολόγηση του πρότυπου ISO 26000 διενήργησε ο ανεξάρτητος αξιολογητής της εταιρείας CSR Company International κ. Martin Neureiter, που έλεγξε την εφαρμογή του πρότυπου στον ALPHA Κύπρου για το έτος 2019 και έκδωσε στην εταιρεία πιστοποιητικό από την Austrian Standards, με ισχύ τριών ετών. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητες επαφές με το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό, με προμηθευτές και πελάτες, συνεργάτες, πιστωτές κτλ. Ακολούθως, η ανάλυση δεδομένων (Gap Analysis) έγινε σε 330 παραμέτρους.

Αναφερόμενός στην πιστοποίηση του πρότυπου ISO 26000 ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ALPHA Κύπρου κ. Παναγιώτης Όθωνος, ανέφερε ότι «ο ALPHA Κύπρου εφαρμόζει πολιτική υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, με σκοπό οι πρακτικές ΕΚΕ σε όλους τους άξονες να ενταχθούν επίσημα στην κουλτούρα και να ενσωματωθούν στον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού. Εκ μέρους του ALPHA ευχαριστώ την εταιρεία Aspon Consulting για την επαγγελματική καθοδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική αυτή πιστοποίηση για τον ALPHA».

Εκ μέρους της Aspon Consulting o Managing Director κ. Μιχάλης Ζάνος ανέφερε: “Καθ᾽όλη την διάρκεια της διαδικασίας για ετοιμασία στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και στη συνέχεια την πιστοποίηση τους με το πρότυπο ISO 26000,  ο ALPHA Κύπρου επέδειξε ζήλο και προσήλωση. Είναι το πρώτο κανάλι στη Κύπρο το οποίο προχωρεί σε αυτή την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε ότι η τριβή που είχαν οι λειτουργοί και η διεύθυνση του σταθμού στο να αντιληφθούν τις αξίες της αειφόρου ανάπτυξης και πως εφαρμόζετε σε ένα οργανισμό, θα βοηθήσει την Κυπριακή κοινωνία και τις επιχειρήσεις ευρύτερα.”
 

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης