Ξανά πρώτη η Λευκωσία στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο

Δελτίο τύπου  17/02/2020 14:15
Ξανά πρώτη η Λευκωσία στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο

Ξανά πρώτη η Λευκωσία στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο

Δελτίο τύπου  17/02/2020 14:15
Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Λευκωσία αναδείχθηκε πρώτη σε θέματα Ανθρώπινου Κεφαλαίου στην κατηγορία των μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα  με την έρευνα του fDi Intelligence των Financial Times αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Πόλεις και Περιφέρειες του Μέλλοντος 2020/21 για ανάδειξη των πιο υποσχόμενων επενδυτικών προορισμών  στην Ευρώπη. Επίσης για πρώτη φορά η Λευκωσία συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία FDi Strategy μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων, κατατασσόμενη 9η.  
 
Για πάνω από μια δεκαετία το fDi Intelligence κατατάσσει τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για προσέλκυση επενδύσεων μέσα από την αξιοποίηση δεδομένων καθώς και μέσω ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης.
 
Για την ετοιμασία της έρευνας το fDi Intelligence Division  των Financial Times μάζεψε στοιχεία για 505 τοποθεσίες/πόλεις κάτω από πέντε κατηγορίες:  Οικονομική Προοπτική, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Ακρίβεια, Συνδετικότητα  /Υποδομές, Φιλικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον καθώς και πρόσθετα στοιχεία για το FDi strategy. 
 
Πέραν των πιο πάνω κύριων χαρακτηριστικών υπήρξε κατηγοριοποίηση των πόλεων ανάλογα με το πληθυσμιακό μέγεθος. Ως μικρές πόλεις, στην κατηγορία στην οποία βραβεύτηκε η Λευκωσία, χαρακτηρίζονται αυτές με πληθυσμό μεταξύ 100.000-350.000.
 
fd

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας