Π. Φιστέδης: Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο εργασιακό περιβάλλον

Εργοδότης Προτίμησης σημαίνει για εμάς την οικογένεια της ICTS Κύπρου έπαινος για τις προσπάθειες που κάνουμε να αναπτύσσουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Φιστέδης. Η ICTS Κύπρου ήταν υποψήφια στην κατηγορία Best Work Place στα IN Business Awards.
 
Η επιβράβευση
Η υποψηφιότητά μας στην κατηγορία Best Work Place, είναι η επιβράβευση των κόπων μας να προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού τον ένα από τους δυο ακρογωνιαίους λίθους της αποστολής μας: την δημιουργία εξαιρετικών υπεύθυνων ανθρώπων με συνεχή εκπαίδευση και απασχόληση στα πιο δύσκολα. Ο άλλος ακρογωνιαίος λίθος είναι η προστασία των πελατών μας και η τήρηση διαδικασιών για το καλό όλων που και πάλι από τους ανθρώπους μας θα εξαρτηθεί αυτό. 
 
Οι πυλώνες
Καθημερινά οι δυο πυλώνες είναι το Τμήμα Ανάπτυξης Προσωπικού και το Τμήμα Εκπαίδευσης. Εκπαίδευση & Βελτίωση, Συνεχή Επικοινωνία & Αντιμετώπιση Παραπόνων και Αξιολογήσεις & Επιβράβευση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Στους επιχειρησιακούς σταθμούς και στα τμήματα εκπαιδεύσεων γίνονται συνεχείς ενημερώσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις. Οι άνθρωποι μας λαμβάνουν πρώτοι ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο μας και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει βασικές και συνεχείς (recurrent) εκπαιδεύσεις καθώς και επαναπιστοποιήσεις σε συχνά χρονικά διαστήματα.
 
Απευθείας επικοινωνία
Επίσης η ICTS προωθεί την επικοινωνία απευθείας με το προσωπικό της. Η γνώμη όλων να ακούγεται. Καθημερινά στους σταθμούς οι άνθρωποι μας μπορούν να μιλήσουν με τους άμεσους και τους ανώτερους προϊσταμένους τους. Επίσης επικοινωνούν ηλεκτρονικά για όποιο θέμα τους απασχολεί, έχουν ένα χώρο διαμορφωμένο ειδικά για να εκφράζουν τις ιδέες τους εκ των οποίων η καλύτερη επιβραβεύεται κάθε 6μηνο. Να σημειωθεί ότι δίνουμε μεγάλη έμφαση στο εργασιακό περιβάλλον παρά τις δυσχερείς συνθήκες της αποστολής μας. Η εταιρεία φροντίζει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί εκδηλώσεις αναψυχής και διασκέδασης του προσωπικού και προφανώς να έχουν το δικό τους χώρο ξεκούρασης κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ενδιάμεσα εορταστικά γεύματα τις μέρες των μεγάλων εορτών. Επιπλέον, υπάρχουν αξιολογήσεις ετησίως, αναβαθμίσεις σε ανώτερες θέσεις και συχνές εκπλήξεις μέσα στη χρόνια με ανανεωμένα πακέτα επιδομάτων και δώρων.
 
Ηγετική θέση
Η ICTS ηγέτης στην παγκόσμια ασφάλεια μεταφορών, φροντίζει κάθε μέρα να γίνεται κοινωνός των νέων τεχνολογιών και αυτές να εμπλουτίζουν την εργασία των ανθρώπων μας. Επίσης το τμήμα προσωπικού παρακολουθεί την απόδοση του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά. 
 
H ICTS Europe, διεθνώς θεωρείται από την αγορά ως ο Ευρωπαϊκός Ηγέτης στην Ασφάλεια Αερομεταφορών (λόγω της εμπειρίας της, του know how και του επαγγελματισμού της) και γενικότερα στον κλάδο της ασφαλείας ως κορυφαία εταιρία ποιότητας & καινοτομίας.
 
Το μέλλον
Στα πλάνα μας για το μέλλον, περιλαμβάνονται ενέργειες με την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς φορείς για (I) αναβάθμιση των ωριαίων αμοιβών του προσωπικού ασφαλείας στο Aviation και όσων φέρουν πιστοποίηση screener και ενός νέου επιπρόσθετου Προγράμματος Εκπαίδευσης :
A) management skills art - το γνωστό STEP program που ισχύει για όλες τις κατηγορίες managers & supervisors στο operations και στο Administration
Και 
Β) Customer Service σε όλο το προσωπικό 
 
Facts & Figures
  • Η εταιρία εργοδοτεί 600 άτομα   
  • Διεθνώς η ICTS διακρίνεται σε διάφορες χώρες όπου λειτουργεί όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και η Ελλάδα με τα Βραβεία        (I) Best Employer ICTS UK, Hellas, France, continuously during the last 5 years)
       (II) Crowned ACS Champion (ICTS UK at the Security & Fire Excellence Awards for the last 5 years) 
       (ΙΙΙ) Τιμητική Διάκριση - Award of Excellence από το Διεθνές Ίδρυμα FSF (Flight Safety Foundation) με έδρα την Κύπρο (ICTS Cyprus) 

Δειτε Επισης

Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου