Σε ποιους προορισμούς στοχεύει για επενδύσεις ο Invest Cyprus

Με το τρίπτυχο headquartering, επαγγελματικές υπηρεσίες, ΑΠΕ – Τουρισμός, ο Invest Cyprus έχει εντάξει στο πρόγραμμα του μεγάλες προωθητικές ενέργειες το 2020. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει τέσσερα road show σε Χονγκ Κονγκ, Βιετνάμ, Καζακστάν και Ινδία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει και τα δύο καθιερωμένα διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, τα Cyprus International Investors Summit και International Funds Summit.

Προορισμοί
Οι προωθητικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες για το 2020 εμπίπτουν μέσα στο πλαίσιο της τριετούς στρατηγικής του Invest Cyprus 2019-2021, ανέφερε στο InBusinessNews o Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλλας, υπογραμμίζοντας πως «καταρτίζοντας και το action plan για την χρονιά, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση roadshow στο εξωτερικό επιλέγοντας τις αγορές της Ινδίας, Καζακστάν, Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουμε τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο από νέες αγορές».

Συγκεκριμένα, πέραν της παρουσίας μας στα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο και το Ντουμπάι, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από νέες αγορές, αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προωθητικές δράσεις στην ανερχόμενη αγορά της Ινδίας, στις με μεγάλες προοπτικές αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, ως επίσης και την αγορά της Αμερικής. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρουσιάστηκε με την πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε και road show στην συγκεκριμένη χώρα».

Στόχοι και επιδιώξεις
Μέσα από τις προωθητικές ενέργειες επιδίωξη του Invest Cyprus, τόνισε ο κ. Καμπανέλλας, είναι η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων για να εγκαταστήσουν έδρα στην Κύπρο (headquartering). Επίσης, οι ενέργειες γίνονται για προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση τα επενδυτικά ταμεία καθώς και για την προσέλκυση επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας με έμφαση τον Τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, σημείωσε πως μέσα στο πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, ο Οργανισμός έχει αναλάβει την ευθύνη για προσέλκυση εκείνων των επενδύσεων που θα συμβάλουν ώστε η Κύπρος να επιτύχει τους στόχους της. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ανάμεσα στις στρατηγικές επιδιώξεις του Invest Cyprus και στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, έχει συσταθεί και λειτουργεί εντός του Οργανισμού εξειδικευμένο τμήμα με το όνομα Tour Invest Cyprus.


Road Shows
Το Invest Cyprus Roadshow 2020 θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις μεγάλες πόλεις και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου στο Grand Hyatt, Χονγκ Κονγκ, στις 26 Μαρτίου στο InterContinental Saigon, Ho Chi Minh City - Βιετνάμ, στις 22 Ιουνίου στο  Ritz-Carlton, Almaty –Καζακστάν και στις 6 Οκτωβρίου στο Sofitel Mumbai BKC – Ινδία.

Στο πλαίσιο των συνεδρίων θα υπάρξει ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Invest Cyprus, όπως επίσης και από υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη και κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος για την φιλοξενία κεντρικών γραφείων εταιρειών καθώς, για τα πλεονεκτήματα της βιομηχανίας επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, τι υπηρεσίες προσφέρει η Κύπρος ως δικαιοδοσία για επενδυτικά κεφάλαια. Θα παρουσιαστούν επίσης οι οικονομικές προοπτικές που παρουσιάζει η Κύπρος και  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε ό,τι αφορά το επιχειρείν γενικότερα.

Παρουσία στα συνέδριο θα έχουν εκπρόσωποι μεγάλων και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών υπηρεσιών, όπως δικηγορικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, ελεγκτικά γραφεία, διαχειριστές επενδυτικών ταμείων, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, συμβουλευτικές επιχειρήσεις, επενδυτικές τράπεζες και εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Διεθνή συνέδρια στην Κύπρο
Το 5ο Cyprus International Investors Summit θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Απριλίου στο Grand Resort στη Λεμεσό με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τους διάφορους τομείς της κυπριακής Οικονομίας και ιδιαίτερα για τους τομείς που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές.

Το 6ο International Funds Summit θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Νοεμβρίου στο Hilton Nicosia και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ευρώπης καθώς προσελκύει το ενδιαφέρον εκπροσώπων μεγάλων και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών υπηρεσιών από 25 και πλέον χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προωθητικές δράσεις οργανώνονται από την ΙΜΗ για λογαριασμό του Invest Cyprus.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»