Εγκαίνια της «Νέας Αροδαφνούσας»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου οικήματος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου το οποίο στεγάζει όλες τις υπηρεσίες του Συνδέσμου και το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, μέσα σε πλήθος συνεργατών, υποστηρικτών, εθελοντών και φίλων του Συνδέσμου. 
 
Το όλο έργο αποτελεί αποκλειστική δωρεά της οικογένειας Κύπρου και Έλενας Τσέντα. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης και όλου του προσωπικού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δρ. Αδάμος Αδάμου εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό όλων, «για τη μεγάλη πράξη ανθρωπιάς και προσφοράς της οικογένειας Κύπρου και Έλενας Τσέντα προς το συνάνθρωπό τους και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα». Ο Δρ. Αδάμου ευχαρίστησε επίσης όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και «εργάστηκαν ακούραστα, με απεριόριστή υπομονή, επιμονή αλλά και πολλή αγάπη», αναφέροντας χαρακτηριστικά «όταν οι άνθρωποι θεμελιώσουν το όνειρο με αγάπη  κατορθώνουν, το ακατόρθωτο».
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δρ. Αδάμου υπογράμμισε ότι μετά από 50 σχεδόν χρόνια δύσκολης, αλλά ανοδικής πορείας, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου «εισέρχεται σε μια νέα φάση και θέτει νέους στόχους για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των ασθενών με καρκίνο. Είναι έτοιμος για τη πρόκληση που φέρνει κάθε νέα αρχή και είναι έτοιμος να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο με δύναμη και πίστη».
 
Εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών του έργου, ο κ. Κύπρος Τσέντας, ανέφερε ότι μέσα από προσωπική εμπειρία δικών τους ανθρώπων διαπίστωσαν την ανάγκη για επέκταση και αναβάθμιση της «Αροδαφνούσας», γεγονός που τους ώθησε προς την υλοποίηση του έργου. «Ευχόμαστε όπως αυτό το νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον της Αροδαφνούσας, να γεμίσει θετική ενέργεια και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη διοίκηση και όλο το προσωπικό της, για να προσφέρουν με μεγαλύτερο ζήλο τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όσους συνανθρώπους μας τις έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Τσέντας.
 
Μετά από δεκαετίες ακατάπαυστης λειτουργίας, η «Αροδαφνούσα» έχει μεταμορφωθεί και εξελιχθεί σε ένα μοναδικό Κέντρο για τον τόπο μας. Με κίνητρο την προσφορά προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, η «Νέα Αροδαφνούσα» θα προσφέρει ενδονοσοκομειακή φροντίδα, όπως επίσης, στους επιπλέον χώρους που δημιουργήθηκαν στο κτίριο, θα παρέχονται υπηρεσίες για εξωτερικούς ασθενείς. Στο νέο οίκημα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, πέραν της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, θα προσφέρεται ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη, φυσικοθεραπεία και θεραπείες λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, καθώς επίσης και προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης των ασθενών. Στο χώρο στεγάζονται τα Κεντρικά Γραφεία του Συνδέσμου και η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας. Όλες οι υπηρεσίες του Συνδέσμου προσφέρονται προς όλους τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, δωρεάν.
 
Η μελέτη του έργου ξεκίνησε την Άνοιξη του 2017 και αφού εξασφαλίσθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες, οι κτιριακές εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε 18 μήνες. Ειδική έμφαση δόθηκε στην επιλογή των κατάλληλων υλικών για την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου για το οποίο λήφθηκαν ειδικές πρόνοιες με στόχο τη μείωση των γενικών λειτουργικών εξόδων του Συνδέσμου.

Δειτε Επισης

Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ