Αυτή είναι η Νέα Αροδαφνούσα (photos)

Έτοιμο είναι το νέο κτήριο του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», στη Λευκωσία, έπειτα από ριζική ανακαίνιση και επέκταση. Τη Νέα Αροδαφνούσα θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Το νέο σύγχρονο κέντρο βρίσκεται στον υφιστάμενο χώρο που λειτουργούσε η «Αροδαφνούσα» από το 1976, στην Ακρόπολη.

Η Αροδαφνούσα είναι το πρώτο και μοναδικό κέντρο στο είδος του στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με εμπειρία καρκίνου και στους οικείους τους.

«Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην Αροδαφνούσα, καθώς και όλες οι άλλες υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρονται και θα συνεχίσουν να προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ προς όλους τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση, το θρήσκευμα ή την εθνικότητά τους», αναφέρει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Προσθέτει επίσης ότι το όλο έργο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Κύπρου και Έλενας Τσέντα, η οποία φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα, στηρίζοντας μας και δίνοντας μας τη δυνατότητα για να κάνουμε νέους σχεδιασμούς και να φτάσουμε πιο κοντά στο όραμα μας «Κανένας καρκινοπαθής να μην μένει αβοήθητος».

 


Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου από την ίδρυσή του το 1971 δέχεται την αγάπη και την προσφορά όλης της Κύπρου. Το έργο τέχνης που δημιουργήθηκε στην είσοδο της Αροδαφνούσας αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης προς όλους όσους μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και προσδοκούμε ότι το έργο και η προσφορά του Συνδέσμου μας θα εμπνεύσει και θα συγκινήσει και άλλους ώστε να προστεθούν και άλλα ονόματα στο έργο αυτό. Το origami χελιδόνι που κυριαρχεί στο έργο αποτελεί σύμβολο «ελπίδας, στήριξης και ανακούφισης σε μια περίοδο δοκιμασίας».

 

 


Το έργο που φαίνεται στην είσοδο του Κέντρου είναι ο «Ουρανός» της εικαστικού Μαρίας Λοϊζίδου και αποτελεί κομμάτι της προσωπικής συλλογής της οικογένειας Κύπρου και Έλενας Τσέντα.

 

 

Ο σταθμός νοσηλευτών στον Θάλαμο Α.

 


Ο Θάλαμος Α περιλαμβάνει 16 δωμάτια νοσηλείας, από τα οποία το ένα είναι ειδικό δωμάτιο απομόνωσης και δύο αίθουσες συναντήσεων για ψυχολογική ή κοινωνική στήριξη των ασθενών και των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για συναντήσεις με άλλους επαγγελματίες υγείας.

Ο Θάλαμος Β περιλαμβάνει 10 δωμάτια νοσηλείας και προσβλέπουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για περιστατικά αποκατάστασης μετά από εγχείριση ή άλλη θεραπεία.

Ο εξοπλισμός των δωματίων επιλέχθηκε με ειδικά κριτήρια ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των ασθενών.

 


Οι αίθουσες συναντήσεων εξοπλίστηκαν και διακοσμήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα άτομα που λαμβάνουν στήριξη από τους Επαγγελματίες Υγείας του Συνδέσμου να νιώθουν άνετα, σαν να είναι στο σπίτι τους.

 

Η Αροδαφνούσα περιβάλλεται από ένα μεγάλο κήπο και το πράσινο κυριαρχεί στο χώρο ώστε οι ασθενείς να έχουν πλήρη οπτική πρόσβαση σε ένα όμορφο τοπίο.

 


Τα δωμάτια σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο και ο ασθενής να μπορεί εύκολα να μεταβεί στον κήπο.

 

Στο κέντρο του κήπου έχει δημιουργηθεί ένα στοιχείο με νερό το οποίο συμβάλλει στην ηρεμία και γαλήνη του όλου χώρου.

Οι κήποι έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την τοπιοτέχνη Μαρία Παρασκευαϊδου ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό της Ανακουφιστικής Φροντίδας και να επιδρούν θετικά στη ψυχολογία των ασθενών. 

 


Στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου, τα γραφεία των γιατρών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας, ο σταθμός της Κατ’ Οίκον Φροντίδας της Επαρχίας Λευκωσίας και οι χώροι στους οποίους θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες μας σε εξωτερικούς ασθενείς, αλλά και στους εσωτερικούς ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν.

 

Στο χώρο λειτουργεί Κέντρο Κοινωνικής Συμμετοχής στο οποίο οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης στα οποία απασχολούνται δημιουργικά και κοινωνικοποιούνται με άλλους ασθενείς.

 


Το φυσικοθεραπευτήριο έχει εξοπλιστεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των καρκινοπαθών. Θα χρησιμοποιείται τόσο από τους ασθενείς της Αροδαφνούσας, όσο και από εξωτερικούς ασθενείς.

 

 

Στο χώρο υπάρχουν τρία δωμάτια θεραπείας που θα χρησιμοποιούνται για φυσιοθεραπεία, θεραπείες λεμφοιδήματος, Bowen και για αρωματοθεραπεία.

Δειτε Επισης

Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»