ΕΥ: Φορολογικός Οδηγός Κύπρου 2020 τώρα διαθέσιμος

Η ΕΥ Κύπρου ανακοινώνει την έκδοση του ανανεωμένου Φορολογικού Οδηγού – στα αγγλικά – ο οποίος περιλαμβάνει πληροφορίες σε σχέση με το κυπριακό φορολογικό σύστημα, βάσει της κυπριακής νομοθεσίας και φορολογικών πρακτικών που αφορούν στο οικονομικό έτος 2020.

Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μια σύντομη επισκόπηση των φορολογικών νόμων που ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2020, στους οποίους ενσωματώνονται όλες οι πρόσφατες αλλαγές στον φορολογικό κώδικα. Περιέχει επίσης στοιχεία και αριθμούς για φυσικά και νομικά πρόσωπα για όλο το φάσμα των φορολογικών νόμων, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος, του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών, του ΦΠΑ και του Γενικού Συστήματος Υγείας. Επιπλέον, περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο με όλες τις συμβάσεις διπλής φορολογίας.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Φορολογικού Οδηγού 2020 είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας. Η Ελληνική και Ρωσική έκδοση θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο οδηγός προορίζεται μόνο ως ένα εύχρηστο εργαλείο για γενικούς σκοπούς πληροφόρησης και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η ομάδα των ειδικών της EY Κύπρου παραμένει στη διάθεσή σας για να σας παρέχει επαγγελματικές, εξατομικευμένες συμβουλές βάσει της εκτεταμένης εμπειρίας και των γνώσεων μας.

Ο Φίλιππος Ραπτόπουλος, Συνέταιρος και Επικεφαλής Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει:«Τα τελευταία χρόνια, τα θέματα φορολογίας βρίσκονται στην κορυφή της εταιρικής και ατομικής ημερήσιας διάταξης. Η έμφαση στον τομέα αυτό αναμένεται ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε συνάρτηση με τις συνεχείς και δραστικές αλλαγές στις παγκόσμιες αγορές. Μέσα από τον φορολογικό μας οδηγό, φιλοδοξούμε να στηρίξουμε την επιτυχία σας, παρέχοντας σας ολοκληρωμένη πληροφόρηση προκειμένου να είστε σε θέση να  λαμβάνετε πιο ενημερωμένες στρατηγικές αποφάσεις.»

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά