Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

KNΕ: Καλωσορίζει τη μείωση του ορίου στις εκπομπές θείου από πλοία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, σε ανακοίνωσή του καλωσορίζει την έναρξη εφαρμογής του νέου παγκόσμιου κανονισμού για εφαρμογή χαμηλότερου ορίου στις εκπομπές θείου από πλοία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ασφαλούς και ρεαλιστικής προσέγγισης.
 
Όπως αναφέρεται ο νέος παγκόσμιος κανονισμός από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), για το όριο στις εκπομπές θείου από πλοία, τίθεται σε ισχύ τη 1 Ιανουαρίου 2020 και επιβάλλει στη διεθνή ναυτιλία τη χρήση καυσίμων με όριο μέγιστης περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, κάτω από το υφιστάμενο 3,5%.
 
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, μέσω του Προέδρου του, Φίλιππου Φιλή, μεταφέρει μήνυμα στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές ότι ο νέος κανονισμός θα έχει σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα σημειώνει ότι η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία έχει στηρίξει την εφαρμογή του νέου αυτού κανονισμού.
 
« Οι Εταιρείες-Μέλη μας έχουν εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες, ούτως ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την εφαρμογή του κανονισμού. Προτρέπουμε τους προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων να διασφαλίσουν τη παροχή ασφαλών και συμβατών καυσίμων», σημειώνει.
 
Ταυτόχρονα, καλεί τις Κυβερνήσεις και τις κρατικές λιμενικές αρχές να προσεγγίσουν την εφαρμογή του κανονισμού με συνέπεια και ρεαλισμό κατά τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, ειδικά όταν ότι οι πλοιοκτήτες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμόσουν τον κανονισμό.
 
Η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία, προσθέτει, είναι αποφασισμένη να μειώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα έτσι ώστε να συνεχίσει να υπηρετεί βιώσιμα το παγκόσμιο εμπόριο, καταλήγει.

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη