Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

BOLT: Ένα ΤΑΧΙ στα γρήγορα

Η χρήση μαζικών μέσων μεταφοράς και ταξί στην Κύπρο είναι κάτι σαν ταμπού. Η κουλτούρα μας προστάζει ο καθένας να έχει το δικό του όχημα και η οποιαδήποτε είσοδος αστικών μέσων στην αγορά αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη πρόκληση. Η εταιρεία ταξί Bolt βρίσκεται εδώ από τον Απρίλιο του 2018 και στοίχημά της, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Νικόλα Χρυσοστόμου, είναι να κερδίσει το κοινό με την πράσινη στρατηγική της, την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση.

H Bolt, πρώην Taxify, εδρεύει στο Ταλίν της Εσθονίας και έχει ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο πεδίο των ταξί το 2013 και στόχος της ήταν να συγκεντρώσει όλα τα επαγγελματικά οχήματα του κλάδου σε Ταλίν και Ρίγα κάτω από μια πλατφόρμα. Η κίνηση αυτή ήταν ματ για την εταιρεία, καθώς από τότε η ανάπτυξή της είναι ραγδαία, με 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο να αξιοποιούν σήμερα την εφαρμογή της. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες, πέραν των ταξί, προσφέρει κι άλλα προϊόντα, όπως ηλεκτρικά scooter. Στην Κύπρο η Bolt δραστηριοποιείται από τον Απρίλιο του 2018 και σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, το κυπριακό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά της.

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η Bolt;
Η Bolt έχει καθιερωθεί ως ο ηγέτης στον τομέα της σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Οι μεγαλύτερες αγορές που δραστηριοποιείται είναι της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Νότιας Αφρικής και της Νιγηρίας.

Τι υπηρεσίες προσφέρει;
Η εταιρεία λειτουργεί χάρη στην εύκολη χρήση της εφαρμογής της, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google play store και στο Apple app store. Στην εφαρμογή Bolt ο πελάτης μπορεί να καλέσει ταξί εύκολα, γρήγορα και ασφαλισμένα, έχοντας την επιλογή πληρωμής είτε με μετρητά είτε με κάρτα.

Τι είδους οχήματα διαθέτει ο στόλος της;
Πολιτική της εταιρείας μας είναι να υποστηρίζουμε έμπρακτα τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν ήταν στις δυνατότητές μας μόνο με τέτοια οχήματα θα κυκλοφορούσαμε στους δρόμους. Οι λόγοι είναι απλοί. Έχουν χαμηλότερο κόστος, είναι οικονομικότερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Πράσινη πολιτική
Με ποιους τρόπους φροντίζετε για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τα ταξί σας;

Δυστυχώς, μέχρι να αντικατασταθούν όλες οι μηχανές καύσης από τα αυτοκίνητα, το διοξείδιο του άνθρακα θα συνεχίσει να παράγεται. Εμείς προσπαθούμε να μειώσουμε τη ρύπανση, κάνοντας στροφή στα υβριδικά οχήματα. Σε μεταγενέστερο στάδιο στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα στόλο αποτελούμενο εξολοκλήρου από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που ακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό από την Bolt στο εξωτερικό. Επίσης, υποστηρίζουμε οικονομικά ενέργειες αντιστάθμισης των αναπόφευκτων εκπομπών ρύπων με την αγορά carbon credits.

Μιλήστε μας λίγο για το green plan της Bolt.
Με την πάροδο των χρόνων η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να αποτελεί τη μοναδική λύση στις μεταφορές. Προς την κατεύθυνση αυτή εστιάζει και τo green plan της Bolt, εξού και η διάθεση ηλεκτρικών scooter και πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού που δραστηριοποιείται. Στο πλάνο αυτό εμπίπτει, επίσης, η προσπάθεια μηδενισμού της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα γραφεία της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και η περεταίρω επένδυση σε carbon credits στα επόμενα χρόνια. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να μηδενίσουμε την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε στην αντιστάθμιση των πέντε εκατομμυρίων τόνων CO2 μέχρι το 2025.

Bolt VS κυπριακή κουλτούρα
Οι Κύπριοι δύσκολα αποχωρίζονται το αυτοκίνητό τους. Γιατί να το κάνουν για την εταιρεία σας και σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Οι μετακινήσεις στην Κύπρο γίνονται σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων. Είναι μια κουλτούρα που δημιουργήθηκε με την πάροδο των χρόνων. Η Bolt προσπαθεί να γίνει ελκυστική στο κοινό βελτιώνοντας την εμπειρία που λαμβάνει ένας πελάτης που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της. Για τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε επί καθημερινής βάσεως, για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία τόσο του επιβάτη όσο και του οδηγού, μέσω της εκπαίδευσης που προσφέρουμε στους οδηγούς που αναλαμβάνουν τις διαδρομές μας. Όσο παραμένουμε πιστοί στον σκοπό αυτό θεωρώ ότι η ανάπτυξή μας θα συνεχίσει να είναι ραγδαία.

Τι θα κάνει η Bolt για να καθιερωθεί στο νησί;
Στόχος μας να είναι να εντάξουμε το ταξί στις επιλογές του κοινού, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε παλαιότερα. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα που έχουμε αποδεικνύουν την ορατή βελτίωση που καταφέραμε στον τομέα. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται από την Bolt πέραν των χίλιων διαδρομών ημερησίως, ένας κύκλος εργασιών που δεν νομίζω να γίνεται από άλλη εταιρεία παγκύπρια.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει πάντοτε το βέλτιστο στους πελάτες και συνεργάτες της, αλλά και στο περιβάλλον. Επίσης τροχοδρομούνται νέα προϊόντα, που είμαστε σίγουροί πως θα ενθουσιάσουν το καταναλωτικό κοινό της Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη